• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas davė nurodymus imtis budrumo ir atsargumo priemonių, kol Seimo ir Vyriausybės vadovai yra išvykę į užsienį. Tai Eltai ketvirtadienį patvirtino Vienoje viešintis buvęs Tėvynės sąjungos pirmininkas parlamentaras Vytautas Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo nario, ketvirtadienį jis kalbėjosi telefonu su Premjeru apie Prezidentūroje susiklosčiusią padėtį. Per pokalbį atkreiptas dėmesys į tai, kad Seimo Pirmininko ir Ministro Pirmininko kelias dienas nebus Lietuvoje, o Prezidentūroje, V. Landsbergio žodžiais, "vyksta šiurkščios provokacijos, kurių tikslai ir padariniai nenuspėjami".

REKLAMA

"A. Brazauskas yra nurodęs imtis budrumo ir atsargumo priemonių. Jis sakė, kad pagrindo panikai šiuo metu nėra, tačiau ypatingu atveju jis gali grįžti į Lietuvą", - teigė V. Landsbergis.

Parlamentaras nepatikslino, kokių atsargumo priemonių nurodė imtis Ministras Pirmininkas.

Anot V. Landsbergio, nerimą kelia "įvykių sinchronizavimas", nes Prezidentūra "eina provokacijos keliu" Lietuvos priėmimo į NATO išvakarėse.

Ministras Pirmininkas ketvirtadienį išvyksta į Briuselį, o vėliau skris į Vašingtoną, kur kovo 29 dieną susitiks su JAV Prezidentu Džordžu Bušu (George Bush) bei dalyvaus NATO plėtros ratifikacinių raštų deponavimo ceremonijoje. Savo ruožtu Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas ir jį lydinti delegacija tik kovo 28 dieną, sekmadienį, grįš iš Japonijos.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų