• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar spaudos konferencijoje Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius išdėstė savo nuomonę apie pastarųjų dienų įvykius Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas įvertinti Rusijos piliečio Jurijaus Borisovo pakvietimą dirbti prezidento visuomeniniu patarėju, Jo Ekscelencija sakė stebįs, kad vyksta Lietuvos politiniame ir visuomeniniame gyvenime. "Tai netelpa galvoje, - sakė arkivyskupas. - Manau, nėra ir Dievo palaimos".

REKLAMA

S. Tamkevičius papasakojo, kaip prieš eidamas į rinkimus Rolandas Paksas buvo atvykęs prašyti palaiminimo, kalbėjo, kiek daug gero Lietuvai padarys.

"Kai Dievą norima panaudoti viešiesiems ryšiams, viskas sugriūva. Dabar matome tuos griuvėsius", - sakė arkivyskupas.

R. Paksas - ne vienintelis norintis Bažnyčią panaudoti savo tikslams. Seimo nario Viktoro Uspaskicho įkurta Darbo partija siekia, kad bažnyčiose būtų pašventintos jos skyrių vėliavos.

REKLAMA
REKLAMA

"Uždraudžiau kunigams tai daryti. Bažnyčia - ne figos lapelis partijoms ir politikams", - sakė arkivyskupas.

Anot arkivyskupo, didelė dalis tikinčiųjų blaiviai orientuojasi šalį ištikusios krizės įvykiuose, jos priežastyse. Tačiau kai ką suklaidino tai, kad prisidengta tikėjimu. Yra manančių, jog prezidentą, tikintį žmogų, puola komunistai ir kagėbistai. Bažnyčios bendruomenę krizė, ištikusi mūsų valstybę, taip pat palietė negatyviai.

Praėjusių metų gruodį vyskupai laišku kreipėsi į Rolandą Paksą, prašydami įsiklausyti į savo sąžinės balsą ir pasielgti taip, kaip reikalauja bendrasis gėris, o ne asmeniniai ar grupiniai interesai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip papasakojo arkivyskupas, po to jis gavo daug anoniminių laiškų, kuriuose vyskupai smerkiami už viešą pozicijos išsakymą.

Priminsime, jog pats R. Paksas po vyskupų laiško viešai pareiškė: "Keli hierarchai yra viena, o Bažnyčia - kita". Taip buvo pradėtas žygis suskaldyti, supriešinti dar ir tikinčiųjų bendruomenę.

Kristina ČIUČIULKAITĖ

„Naujos tėviškės žinios“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų