REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdyba pirmadienį nusprendė prezidento Rolando Pakso apkaltos procesą pradėti kovo 8 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmadienį po valdybos posėdžio žurnalistams pranešė Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA

"Jeigu viskas bus kaip suplanavome, tai kovo 8 dieną Aukščiausiojo Teismo pirmininkas pradės apkaltos procesą", - sakė Seimo pirmininkas.

Pasak jo, Seimo valdyba pritarė praėjusią savaitę Seimo Etikos ir procedūrų komisijos padarytai išvadai, kad apkaltos procesas gali prasidėti nelaukiant Konstitucinio Teismo išvados.

A. Paulausko nuomone, Seimas galėtų pradėti parengiamąjį apkaltos proceso etapą, o jeigu Konstitucinis Teismas neapklausinės liudytojų, pradėti ir tardymą.

REKLAMA
REKLAMA

Šį penktadienį šaukiamame neeilinės sesijos posėdyje ketinama patvirtinti apkaltos proceso posėdžių tvarkaraštį, patvirtinti jo reglamentą ir pakviesti jam posėdžiauti Aukščiausiojo Teismo pirmininką Vytautą Greičių ir šio teismo teisėją Romualdą Urbaitį.

Apkaltos posėdžių tvarkaraštį pavesta parengti Seimo pirmininkui, apkaltos reglamentą - Seimo valdybos sudarytai darbo grupei, į kurią įeina Seimo pirmasis vicepirmininkas Česlovas Juršėnas, vicepirmininkas Gintaras Steponavičius ir buvęs Apkaltos komisijos pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Paulauskas teigė, kad Seimas yra "pasiryžęs posėdžiauti pirmadienį, antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį, penktadienį nuo ryto iki vakaro".

Pirmadienį su Seimo pirmininku susitikęs AT pirmininkas V. Greičius žurnalistams prognozavo, kad apkaltos procesas gali užtrukti "keletą savaičių". Anksčiau Seimo pirmininkas prognozavo, kad apkalta pasibaigs kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje.

Prezidentui R. Paksui yra pateikti šeši kaltinimai dėl šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo ir priesaikos sulaužymo.

Konstitucinis Teismas turi pateikti išvadą, ar prezidentas savo veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Nuo išvadų pateikimo priklausys balsavimo dėl prezidento nušalinimo data.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų