• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento patarėjas teisės klausimais Visvaldas Račkauskas paneigė žiniasklaidos pranešimus, esą 1994 metais jis "gelbėjęs" Remigijų Ačą, pakliuvusį Baltarusijoje su traktorių kontrabanda. Pasak V. Račkausko, su buvusiu Prezidento patarėju R. Aču jis iš viso susipažinęs tik 2003 m. vasario 26 d.

REKLAMA
REKLAMA

"Jokių neteisėtų veiksmų nei 1994 metais, nei pastaraisiais metais nedariau ir nedarysiu", - sakė V. Račkauskas, žurnalistų paprašytas pakomentuoti pranešimus apie neva prieš 10 metų buvusią jo pagalbą R. Ačui.

REKLAMA

Žiniasklaidos pranešimais, buvęs Prezidento Rolando Pakso patarėjas Remigijus Ačas praėjusį dešimtmetį Baltarusijoje buvo teistas už kontrabandą, o nelegalią traktorių siuntą jam galėjo padėti atgauti dabartinis šalies vadovo patarėjas teisės klausimais Visvaldas Račkauskas.

Anot žiniasklaidos, 1994 m. vasarį R. Ačas, tuomet dirbęs bendrovės "Cerara" komercijos direktoriumi, buvo sulaikytas Baltarusijos ir Ukrainos pasienyje. Teigiama, kad jis su fiktyviais dokumentais bandė nelegaliai išvežti 19 Baltarusijoje pagamintų traktorių.

REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaidos teigimu, Baltarusijos teismas bylą tyrė pusę metų ir pripažino R. Ačą kaltu. Jam buvo skirta 30 tūkstančių rublių bauda. Pranešimuose taip pat teigta, kad Lietuvoje šią bylą kuravo tuometinis policijos pareigūnas V. Račkauskas. Jis prašė kaimyninės šalies kolegų nekonfiskuoti traktorių. Baltarusijos teismas į šį prašymą atsižvelgė.

Penktadienį V. Račkauskui žurnalistai taip pat pateikė Baltarusijos teismo sprendimą dėl R. Ačo ir paprašė jį pakomentuoti. Susipažinęs su juo V. Račkauskas sakė, kad tai ne teismo sprendimas, o nutartis administracinėje byloje už muitinės taisyklių pažeidimą, transportuojant krovinį.

"Aš neradau žodžio kontrabanda šioje nutartyje", - teigė V. Račkauskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų