• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas "artimiausiu metu" ketina pateikti visuomenei atsakymus į pastaruoju metu iškilusius naujus klausimus dėl jo veiksmų. Tai prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė žurnalistams sakė antradienį po R. Pakso susitikimo su proprezidentinės Liberalų demokratų partijos frakcijos Seime nariais.

REKLAMA
REKLAMA

Atstovė spaudai teigė, kad kol kas nėra nuspręsta, ar prezidentas surengs spaudos konferenciją, ar paskelbs pareiškimą.

REKLAMA

Tuo tarpu prezidento patarėjas politikos klausimais Alvydas Medalinskas žurnalistams teigė, kad šią savaitę prezidentas išsamių paaiškinimų nepateiks, nes nenorima gadinti šventinės nuotaikos dėl Lietuvos įstojimo į NATO.

BNS žiniomis, trečiadienį ryte prezidentas ketina dalyvauti Žinių radijo laidoje.

Tačiau pirmiausia prezidentas atsakymus pateikė savo įkurtos Liberalų demokratų partijos atstovams Seime. Liberaldemokratai domėjosi, kaip Jurijus Borisovas galėjo šantažuoti prezidentą, R. Pakso ateities planais ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Po apie pusantros valandos trukusio susitikimo frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas atsisakė atskleisti, kokius atsakymus jiems pateikė prezidentas.

"Mūsų nuomonė yra aiški - mes remiame prezidentą. Jo sprendimas eiti iki apkaltos pabaigos yra teisingas", - sakė H. Žukauskas.

Frakcijos seniūnas priminė, kad iki "nelemto trečiadienio", kai R. Paksas nusprendė skirti dosniausią savo rinkimų kampanijos rėmėją Jurijų Borisovą savo patarėju, o po kelių valandų savo sprendimą pakeitė, frakcija taip pat vieningai rėmė prezidentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip vertina frakcijos nario ir ilgamečio prezidento bendražygio Jono Liongino raginimus prezidentui atsistatydinti, H. Žukauskas lakoniškai atsakė, kad "ponas Jonas šneka tai, ką galvoja", ir pridūrė, kad partijos valdybos posėdyje penktadienį jis pritarė vieningai partiečių nuomonei remti prezidentą.

Frakcijos seniūnas pakartojo ištikimiausių prezidento šalininkų pateikiamą versiją, esą sprendimas paskirti J. Borisovą patarėju buvo ne tik prezidento klaida, bet ir prezidento oponentų "provokacija".

"Kiek dar provokacijų yra suorganizuota?" - retoriškai klausė H. Žukauskas ir pridūrė, kad prezidento "klaidų nebebus".

REKLAMA

Vienas iš judėjimo "Už demokratinę ir teisingą Lietuva", remiančio R. Paksą, iniciatorių parlamentaras Rolandas Pavilionis teigė, kad bus siekiama visomis priemonėmis išvengti riaušių.

Raginimai jėga išvaikyti demokratiškai išrinkti parlamentą skambėjo būtent šio judėjimo, įkurto R. Paksui paremti, mitinguose.

Frakcijos seniūnas pripažino neabejojantis, kad apkalta Seime baigsis prezidento nušalinimu, tačiau teigė, kad R. Paksas kels savo kandidatūrą išankstiniuose prezidento rinkimuose ir net vylėsi, kad šis juos laimės.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų