• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakistano mokslininko prisipažinimas, kad jis pardavė branduolinių ginklų technologijas Šiaurės Korėjai yra "grynas melas", kurį sukurpė Jungtinės Valstijos, norinčios pateisinti invaziją, antradienį paskelbė Pchenjanas.

REKLAMA
REKLAMA

Pakistano branduolinių ginklų programos "tėvu" laikomas Abdul Qadeeras Khanas (Abdul Kadiras Chanas) praėjusią savaitę sakė perdavęs branduolinių technologijų paslaptis Libijai ir dar dviem šalims, kurias JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) yra priskyręs "blogio ašiai", - Šiaurės Korėjai ir Iranui.

REKLAMA

A. Q. Khano prisipažinimas pasigirdo trys savaitės prieš tai, kai Šiaurės Korėja planuoja kartu su Jungtinėmis Valstijomis, Kinija, Japonija, Rusija ir Pietų Korėja pradėti antrąjį derybų dėl Pchenjano branduolinės programos nutraukimo etapą.

"Jungtinės Valstijos dabar pučia istoriją apie tai, kaip vienas Pakistano mokslininkas perdavė KLDR branduolinę technologiją, siekdamos, kad KLDR sodrinto urano programa skambėtų įtikinamai", - sakoma atstovo spaudai pranešime, kurį perdavė Pchenjano oficialioji naujienų agentūra KCNA.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai ne kas kita, o bjauri ir nepagrįsta propaganda", - nurodė atstovas, kuris pridūrė, jog A. Q. Khano prisipažinimai yra toks "grynas melas, kad KLDR nė nemirkteli".

"Tuo siekiama naršyti KLDR viduje remiantis įteisintu mandatu ir atakuoti ją, kaip jos padarė Irake, ...ir surasti pretekstą išvengti izoliacijos ir sprukti iš numatomų šešiašalių derybų", - sakoma pranešime.

Po A. Q. Khano prisipažinimo Šiaurės Korėja "dar kartą įsitikino, kokių teisingų priemonių ėmėsi kurdama branduolinius atgrasymo pajėgumus", sakė atstovas.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų