REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo frakcijų sudaryta darbo grupė, parengusi pirmąjį apkaltos teikimo skandalingai pagarsėjusiam Seimo nariui Vytautui Šustauskui projektą, dar tobulins jį atsižvelgdama į Seimo Teisės departamento išvadas.

REKLAMA
REKLAMA

Šios darbo grupės vadovas Artūras Melianas neatmeta galimybės, kad dar šioje pratęstoje Seimo sesijoje gali būti surinkti 36 parlamentarų, remiančių siūlymą inicijuoti apkaltą V. Šustauskui, parašai. Tačiau, kaip jis sakė “Eltai”, tai priklausys nuo Seimo narių apsisprendimo.

REKLAMA

Seimo Teisės departamentas, pasak A. Meliano, mano, kad nepagarbą įstatymui, nepagarbą moralinėms, etinėms nuostatoms galima traktuoti kaip pagrindą apkaltai.

"Teisės departamento išvados leidžia manyti, kad pagrindas apkaltai yra", - sakė “Eltai” A. Melianas. Remdamasis teisininkų nuomone, jis teigė, kad apkalta - ne teisminis, bet politinis teisinis procesas. "Apkaltos baigties padariniai nėra kriminalinė bausmė, o Seimo taikoma politinė konstitucinė sankcija", - sakė A. Melianas.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 2 d. parengtame pirminiame apkaltos teikimo V. Šustauskui projekte šis parlamentaras kaltinamas nepagarba Konstitucijai, įstatymams ir siūloma pradėti jam apkaltos procesą.

Darbo grupės vadovo teigimu, teikimo pradėti apkaltos procesą projekte siūloma ištirti, ar savo veiksmais V. Šustauskas nėra sulaužęs duotos priesaikos. Projekte suformuluoti keturi kaltinimai šiam parlamentarui dėl nepagarbos Konstitucijai ir įstatymams.

V. Šustauskas, pagal šį dokumentą, kaltinamas dėl nepagarbos žydų ir armėnų tautoms ir Konstitucijos 25 straipsnio nuostatai, pagal kurią laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją nesuderinama su nusikalstamais veiksmais - tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymu, šmeižimu ir dezinformacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skandalingai pagarsėjęs Seimo narys kaltinamas ir dėl nepagarbos Konstitucijos 21 straipsnio nuostatai, ginančiai žmogaus orumą, dėl nepagarbos ne tik teisėsaugos institucijoms, bet ir Lietuvos Respublikos įstatymams, numatantiems atsakomybę už kišimąsi į teisėsaugos institucijų darbą bei piktnaudžiavimą tarnyba. Ketvirtasis darbo grupės pateiktas kaltinimas V. Šustauskui - nepagarba Gyventojų turto ir pajamų deklaravimo įstatymo nuostatoms, pagal kurias asmuo privalo teisingai nurodyti duomenis turto ir pajamų deklaracijoje.

REKLAMA

Parengtame dokumento projekte minimas V. Šustausko bendravimas su nusikalstamo pasaulio atstovais, garsioji jo "nuodijimo" istorija, "ypatingojo" tualetinio popieriaus išdalijimas parlamentarams, neetiški pasisakymai žiniasklaidoje.

Darbo grupės darbe dalyvauja liberalcentristas A. Melianas, socialdemokratas Vasilijus Popovas, socialliberalas Valerijus Simulikas ir konservatorius Artūras Vazbys.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų