REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Vytautas Greičius pats neatsisakys pirmininkauti apkaltos Seime procesui, tikėtina, jog būtent jam ir bus pavesta imtis pirmininkavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį pas Seimo Pirmininką Artūrą Paulauską taręsi Seimo frakcijų seniūnai iš esmės sutarė, jog laikantis Seimo statuto - pirmiausia pirmininkauti apkaltai Seime turi būti pasiūlyta Aukščiausiojo Teismo pirmininkui V. Greičiui. Tai atlikus, jau pats V. Greičius turėtų apsispręsti, ar jis sutinka imtis pirmininkavimo. Jei ne - tokiu atveju Aukščiausiojo Teismo pirmininkas turėtų pasiūlyti kitų teisėjų kandidatūras.

REKLAMA

A. Paulauskas sakė artimiausiu metu turįs sulaukti V. Greičiaus atsakymo ir tuomet teiks Seimui paties V. Greičiaus arba kito teisėjo kandidatūrą.

Daugumos Seimo frakcijų seniūnai sakė iš esmės pritariantys paties V. Greičiaus kandidatūrai. Abejonių sakė turį liberalcentristai. Pasak liberalcentristo Klemenso Rimšelio, "abejonių kyla dėl V. Greičiaus išankstinės nuostatos, kuri buvo išsakyta skandalo pradžioje jam išėjus iš susitikimo su Prezidentu: esą telefoninių pokalbių įrašai, kuriuose skamba Prezidento Rolando Pakso balsas, turi būti sunaikinti".

REKLAMA
REKLAMA

"Mes manome, kad pats V. Greičius turėtų apsispręsti. Jei jis mano, kad apkaltos proceso metu bus objektyvus, tuomet tvarkoje", - sakė K. Rimšelis.

K. Rimšelis pripažino, jog užkirsti kelio V. Greičiaus kandidatūros patvirtinimui nėra, tačiau Seimo statutas, anot K. Rimšelio, numato galimybę vienai iš pusių - kaltinančiajai ar besiginančiajai - jau apkaltos proceso metu kilus abejonėms reikalauti pirmininkaujančiojo nušalinimo.

Pasitarime pas A. Paulauską taip pat sutarta, kad apkaltos procesui pirmininkausiantis teisėjas Seimui turėtų pateikti apkaltos proceso reglamentą, kuris tiksliau apibrėžtų visas apkaltos procedūras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Nes dabar aiškėja labai daug klausimų, kurie gali kilti apkaltos proceso metu, atsakymų į juos Seimo statute nėra. Pats apkaltos proceso pirmininkas, manome, ir turėtų būti labiausiai suinteresuotas, kad ta tvarka procese būtų, ir turėtų pateikti tvarką apibrėžiantį reglamentą Seimui", - pirmadienį sakė A. Paulauskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų