• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado pareigas laikinai einantis Vaclovas Zabarauskas dar šią savaitę ketina nuspręsti, ar liks tarnyboje Pagėgių rinktinių vadas Genadijus Kuznecovas, kurio veikloje buvo nustatyta pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Lazdijų rinktinės vado Albino Žymančiaus likimas tarnyboje paaiškės, kai šis pasveiks. A.Žymančius yra susilaužęs koją ir turi nedarbingumo lapelį, todėl kol kas negali būti nei pažemintas pareigose, nei atleistas iš darbo.

REKLAMA

Kaip pirmadienį BNS sakė pulkininkas V.Zabarauskas, jis jau susipažino su Vidaus reikalų ministerijos (VRM) generalinio inspektoriaus atlikto tyrimo medžiaga, tačiau teigė kol kas nenorįs komentuoti, kokių sankcijų bus imtasi prieš minėtuosius pareigūnus.

Lazdijų rinktinės vadą A.Žymančių, Pagėgių rinktinės vadą G.Kuznecovą bei praėjusį trečiadienį iš tarnybos atleistą VSAT vadą Algimantą Songailą nemalonumai užgriuvo po to, kai pernai lapkritį paviešinus Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymą, atsiskleidė šių pareigūnų ryšiai su prieštaringai vertinama verslininke Renata Smailyte.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų veiklą tyręs VRM generalinis inspektorius Julius Jasaitis nustatė, kad A.Žymančius, naudodamasis tarnybiniu automobiliu, vežiojo R.Smailytei cigaretes. Tokią rinktinės vado veiklą J.Jasaitis įvertino kaip tarnybinės etikos pažeidimą.G.Kuznecovo veikla įvertinta kaip piktnaudžiavimas tarnyba. Nustatyta, kad per A.Songailą R.Smailytės paprašytas, jis be eilės per sieną praleisdavo nurodytus automobilius.

Kaip BNS sakė J.Jasaitis, minėtieji pažeidimai paaiškėjo, peržiūrėjus VSD užfiksuotų minėtų pareigūnų pokalbių telefonu išklotines.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu už pareigūno vardo pažeminimą iš VSAT vado pareigų atleistas generolas A.Songaila neatmetė tikimybės kreiptis į teismą. Tai jis gali padaryti per 30 dienų nuo atleidimo.

A.Songaila atleidimą iš tarnybos pavadino "neadekvačia bausme".

"Procedūriniai pažeidimai nei tarnybai, nei valstybei žalos nepadarė", - sakė A.Songaila.

Jis pats prisipažino tenkinęs R.Smailytės prašymus per sieną be eilės praleisti nurodytus automobilius, tačiau paneigė, kad šios mašinos sieną kirsdavo nepatikrintos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų