• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas tvirtina, kad Valstybės saugumo departamentas nepateikė jam medžiagos, susijusios su "Alitos" privatizavimu. Valstybės vadovas taip pat pakartojo savo įtarimus, jog Valstybės saugumo departamente buvo falsifikuojami dokumentai.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį duodamas interviu Lietuvos radijui, Prezidentas R. Paksas tiesiai neatsakė į klausimus apie medžiagos paėmimo iš VSD Alytaus skyriaus paėmimo teisėtumą, tik pažymėjo, kad "svarbiausias dalykas yra šios informacijos turinys" bei valstybės vadovo teisė turėti informaciją.

REKLAMA

"Tiek valstybės, tiek piliečių, tiek visuomenės interesas yra toks, kad valstybės Prezidentas turi žinoti informaciją", - sakė R. Paksas.

Trečiadienį LRT "Spaudos klubo" laidoje VSD vadovas Mečys Laurinkus tvirtino, kad Prezidentas nebuvo prašęs medžiagos, susijusios su "Alitos" privatizavimu. Tuo tarpu Prezidento patarėjas Gintaras Šurkus toje pat laidoje teigė, kad valstybės vadovas buvo net du kartus prašęs pateikti šią medžiagą ir tik jos negavus buvo imtasi veikti.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo vasario 24-osios ryto, kai Prezidento patarėjas Romualdas Senovaitis atvyko į VSD Alytaus apygardos skyrių ir, remdamasis Prezidento pavedimu, pareikalavo iš VSD apygardos viršininko Alberto Sereikos operatyvinės bylos, susijusios su "Alitos" privatizavimu, nerimsta diskusijos dėl tokių valstybės vadovo veiksmų teisėtumo. Bylą į Prezidentūrą atgabenęs A. Sereika teigia, kad jis sulaukė ir tiesioginio Prezidento R. Pakso prašymo telefonu asmeniškai su visa medžiaga atvykti pas Prezidentą.

Tą pačią dieną VSD pareiškė, kad tokiu būdu paimant bylą buvo pažeisti Operatyvinės veiklos bei Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymai, nes VSD teritoriniai padaliniai neturi teisės savarankiškai priimti sprendimo perduoti ar leisti susipažinti su įslaptinta informacija kitiems asmenims ar kitų institucijų atstovams. Tokį sprendimą gali priimti tik VSD vadovybė.

Dėl tokių Prezidentūros veiksmų, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą, į Generalinę prokuratūrą kreipėsi Seimo Socialliberalų frakcija.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų