• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apkaltos laukiantis Prezidentas Rolandas Paksas nešvęs prezidentavimo metinių sukakties ir dėl gavėnios, ir dėl jį lydinčio skandalo. Tai Prezidentas sakė ketvirtadienį duodamas interviu Lietuvos radijui.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai prieš metus vasario 26 d. vyko R. Pakso inauguracijos iškilmės. Trečiasis po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos Prezidentas prisiekė Seime, buvo apdovanotas Vytauto Didžiojo ordinu su aukso grandine. Inauguracijos iškilmės tęsėsi visą dieną. Per jas būta ir karinių orlaivių skraidymo, ir koncertų, ir fejerverkų.

REKLAMA

Po metų kalbėdamas per Lietuvos radiją, Prezidentas R. Paksas prisipažino, kad ne tik Lietuvos žmonėms, bet ir jam atsibodo keturis mėnesius tebesitęsiantis skandalas."Bet ne aš jį pradėjau, ir norint pabaigti tą skandalą, reikia visų pusių sutarimo. Aš manau, kad tai svarbiausia. Bet nepanašu, kad skandalo iniciatoriai žengtų tą žingsnį, aš kol kas nematau tokių judesių", - kalbėjo R. Paksas.

Inauguracijos metinių dieną R. Paksas teigė praleisiąs darbe."Gavėnia prasidėjo - švęsti negalima. Aš manau, kad kai baigsis politinis skandalas, tada bus kažkokia šventė", sakė R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikėtina, kad skandalas, susijęs su Prezidentu, baigsis kartu su apkaltos procedūros Seime pabaiga. Pačią apkaltą Seime Prezidentui R. Paksui planuojama pradėti kovo pradžioje. Optimistiniais skaičiavimais, apkalta Prezidentui turėtų baigtis balandžio, pesimistiniais - rugpjūčio mėnesį.

Specialioji Seimo komisija, tyrusi kaltinimus Prezidentui, nustatė, kad valstybės vadovas veikęs ne valstybės ir Tautos, o privačių asmenų interesais, neužtikrinęs valstybės paslapties apsaugos, daręs neteisėtą įtaką privačių ūkio subjektų veiklai, nesuderinęs viešųjų ir privačių interesų, diskreditavęs valdžių autoritetą, sudaręs prielaidas savo patarėjams piktnaudžiauti įgaliojimais.

Komisijos išvados tapo pagrindu paskelbti apkaltą Prezidentui R. Paksui.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų