REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę į Prezidentūrą grįžus dirbti buvusiam prezidento patarėjui užsienio politikos klausimais Alvydui Medalinskui, neatmetama galimybė, kad į prezidento Rolando Pakso komandą gali grįžti ir daugiau buvusių patarėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Į konfliktą su užsienio reikalų ministru įsivėlęs ir kompetencijos viršijimu kaltintas A. Medalinskas nuo antradienio dirba prezidento patarėju politikos klausimais.

REKLAMA

Antradienį Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje R. Paksas nepaneigė galimybės, kad į darbą gali sugrįžti ir vienas pagrindinių Prezidentūros skandalo herojų - buvęs prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas.

Paklaustas apie R. Ačo sugrįžimą į Prezidentūrą, prezidentas prašė žurnalistų "neskubinti įvykių", bet tokios galimybės nepaneigė. Kartu jis teigė negirdėjęs apie tai, kad į Prezidentūrą gali grįžti ir buvusi jo patarėja socialinės politikos klausimais Dalia Kutraitė-Giedraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pats R. Ačas antradienį sakė, kad "nei prezidentas, nei prezidento aplinka man nieko nėra siūlę". "Kai pasiūlys - galvosiu", - pridūrė buvęs patarėjas.

Išgirdę kalbas apie galimą R. Ačo grįžimą į prezidento komandą, keli Prezidentūros pareigūnai, tarp jų ir patarėjai, nenorėję skelbti savo pavardės, BNS sakė esantys šokiruoti. Jie neatmetė galimybės, kad jei šios žinios pasitvirtins, jie paliks darbą Prezidentūroje.

Kilus skandalui dėl abejotinų prezidento ir jo aplinkos ryšių pernai lapkričio viduryje R. Paksas atleido A. Medalinską, R. Ačą ir daugumą kitų savo patarėjų, reaguodamas į raginimus reformuoti patarėjų korpusą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Medalinsko kompetenciją anksčiau kritikavęs premjeras Algirdas Brazauskas antradienį interviu Lietuvos radijui buvusio prezidento patarėjo sugrįžimą komentavo santūriai.

"Ką padaryti, prezidentas taip nutarė. Aš gal kitaip nutarčiau, o jis mato, kad A. Medalinskas ar kitas patarėjas jam tinka. Čia jo problema, čia jo reikalas", - sakė A. Brazauskas.

Kartu premjeras pabrėžė, kad "patarėjus reikia pastatyti į savo vietą ir tai turi padaryti tik prezidentas, nustatydamas jų veiklos ribas".

Prezidentas antradienį spaudos konferencijoje teigė, kad jo netrikdo A. Medalinsko reputacija ir jis džiaugiasi jo sugrįžimu.

REKLAMA

Buvusio prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais R. Ačo patikimumu ir kompetencija taip pat yra ne kartą viešai abejoję šalies politikai.

Šiuo metu Vilniaus apylinkės prokuratūroje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl šmeižto, kuriuo R. Ačą apkaltino Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkė Nijolė Steiblienė.

Buvęs prezidento patarėjas televizijos laidoje apkaltino komisijos pirmininkę reikalavus iš bendrovės "VP Market" vadovų "milijoninių kyšių".

Pernai posėdžiavusi Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui konstatavo, kad per R. Ačą iš Prezidentūros galėjo nutekėti konfidenciali informacija.

Komisija pažymėjo, kad NATO šalių specialiosios tarnybos prezidento patarėjo veiklą įvertino kaip "pavojingą, priimant svarbius nacionalinio saugumo požiūriu sprendimus".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų