• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britanija pirmadienį pristatys planus įsteigti pagal JAV Federalinės tyrimų tarnybos (FTB) modelį kuriamą nacionalinę kovos su nusikalstamumu instituciją, kuri persekiotų organizuotas grupuotes, užsiimančias prekyba narkotikais ir nelegalios migracijos organizavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausią Anglijos ir Velso policijos struktūrų pertvarką per 40 metų detaliai pristatys vidaus reikalų sekretorius Davidas Blunkettas (Deividas Blanketas), pranešė vyriausybės atstovas spaudai.

REKLAMA

Pavadinimo dar neturinti institucija suvienys daugiau kaip 5,5 tūkst. darbuotojų iš keturių vyriausybės agentūrų ir spręs klausimus susijusius su narkotikų bei žmonių prekyba, taip pat finansinėmis machinacijomis.

Britanijos ministras Tony Blairas (Tonis Bleras) pernai per nusikalstamumui skirtą tarptautinę konferenciją sakė, kad kuriama agentūra "dalysis žvalgybos informacija, patirtimi ir sugebėjimais".

"Dar daug ką galėtume padaryti, duodami atkirtį organizuotam nusikalstamumui", - sakė T. Blairas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė neigia steigiamos institucijos panašumą su FTB ir pabrėžiama, kad naujoji organizacija neužsiims žmogžudysčių ar terorizmo problemomis.

Pasak laikraščių, D. Blunkettas paskelbs, jog į vieną instituciją bus sujungti Nacionalinis nusikaltimų skyrius, Nacionalinė kriminalinės žvalgybos tarnyba, taip pat Muitinės tyrimo skyriai bei Vidaus reikalų ministerijos imigracijos skyriai.

Pastaraisiais metais Britanijoje nusikalstamumas gerokai išaugo dėl su narkotikų prekybą susijusių grupuočių smurto.

Vyriausybė taip pat ne kartą reiškė susirūpinimą dėl nelegalaus žmonių gabenimo iš Kinijos bei Rytų Europos.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų