• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas atsisako liudyti prokuratūrai trijuose ikiteisminiuose tyrimuose, susijusiuose su Prezidentūros skandalu.

REKLAMA
REKLAMA

Tai generalinis prokuroras Antanas Klimavičius pranešė antradienį Seime atsakinėdamas į žurnalistų klausimus.

REKLAMA

"Vienoje byloje jis (prezidentas - BNS) yra davęs atsakymą, kad neturi ką pasakyti, kitoje - nežino apie ką liudyti", - sakė A.Klimavičius, remdamasis prezidento laišku.

Vėliau generalinis prokuroras BNS telefonu teigė, jog praėjusią savaitę gautame laiške prezidentas atsisako liudyti dėl visų trijų ikiteisminių tyrimų.

Generalinė prokuratūra norėjo apklausti prezidentą dėl slaptos informacijos nutekėjimo iš Prezidentūros, dėl spaudimo bendrovei "Žemaitijos keliai" bei jo dosniausio rėmėjo Jurijaus Borisovo grasinimų.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl grasinimų R.Paksas jau kartą davė parodymus, bet prokuratūra pageidavo prezidentą apklausti papildomai.

Antradienį Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijos R.Paksas teigė, jog prokuratūrai atsisako liudyti, nes dėl grasinimų "neturįs ką pridurti", o dėl spaudimo "Žemaitijos keliams" "neturįs, ką pasakyti".

Prezidento teigimu, dėl trečiojo ikiteisminio tyrimo jis nusiuntė atskirą laišką.

"Ištyrus atskiras aplinkybes atpultų reikalas man liudyti", - sakė R.Paksas apie ikiteisminį tyrimą dėl slaptos informacijos nutekėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis nepaaiškino, ar minėtame laiške jis išdėstė minimas aplinkybes.

Prokuratūra visų trijų ikiteisminių tyrimų medžiagą perdavė šiuo metu kaltinimus prezidentui nagrinėjančiai Seimo specialiajai tyrimo komisijai.

A.Klimavičiaus nuomone, tai turės "minimalią įtaką" ikiteisminiams tyrimams, nes visi liudytojai, išskyrus prezidentą, jau buvo apklausti prokurorų.

Komisija trečiadienį ketina priimti išvadas, ar kaltinimai prezidentui dėl šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo ir priesaikos sulaužymo yra pagrįsti ir rimti.

REKLAMA

Ketvirtadienį išvadas ketinama pateikti Seimo plenariniame posėdyje.

Manoma, jog šiame posėdyje bus priimtas kreipimasis į Konstitucinį Teismą (KT) pateikti išvadas, ar prezidentas savo veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

Nuo komisijos ir KT išvadų priklausys, ar Seime bus surengtas balsavimas dėl prezidento nušalinimo.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų