REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas trečiadienį pasirašė įsakymą dėl Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado Algimanto Songailos atleidimo iš tarnybos.

REKLAMA
REKLAMA

Vadas atleistas po VRM generalinio inspektoriaus atlikto tyrimo dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba.

REKLAMA

VRM pranešė, kad generolas A.Songaila atleistas iš vidaus tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.

Tuo tarpu A.Songaila, trečiadienį sugrįžęs į tarnybą po dviejų mėnesių ligos, BNS sakė kol kas nesąs supažindintas su ministro įsakymu ir nežinąs, pagal kokį įstatymą yra atleistas.

Generolas teigė kol kas nespėjęs susipažinti su tarnybinį patikrinimą atlikusios komisijos daugiau nei 30 puslapių išvadomis.

"Kaip ir nebėra prasmės jas (išvadas) studijuoti, sprendimas jau priimtas", - sakė A.Songaila.

REKLAMA
REKLAMA

VSAT vadas sakė dar apsisprendęs, ar bylinėsis teisme dėl sugrąžinimo į darbą.Sausio pabaigoje premjeras Algirdas Brazauskas informavo kategoriškai liepęs A.Songailai pasitraukti iš VSAT vado pareigų.

Kilus skandalui dėl prezidento R.Pakso ir jo aplinkos ryšių, kilo įtarimų dėl A.Songailos galimo piktnaudžiavimo tarnyba. Vidaus reikalų ministerija (VRM) ištyrė įtarimus ir parengė išvadas, kurios viešai nebuvo paskelbtos, bet, kaip manoma, yra nepalankios pasieniečių vadui.

Kilus skandalui, sušlubavo A.Songailos sveikata, jis kurį laiką gydėsi ligoninėje, paskui sanatorijoje, pastaruoju metu sveiko namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar A.Songailai liks jo generolo laipsnis, premjeras teigė, jog tai priklausys nuo jo elgesio.

VRM generalinis inspektorius Julius Jasaitis tyrė ne tik A.Songailos, bet ir Lazdijų rinktinės vado Albino Žymančiaus galimą piktnaudžiavimą tarnybą. Pastarojo likimas turėtų paaiškėti vėliau.

A.Songailą ir A.Žymančių nemalonumai užgriuvo po to, kai pernai lapkritį paviešinus Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymą atsiskleidė šių pareigūnų ryšiai su prieštaringai vertinama Renata Smailyte. Įtariama, kad jos prašomi pasieniečių vadai per sieną greitai praleisdavo nurodytus automobilius.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų