• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija pasirašė sutartį su Rusijos kompanija "Trans Nafta" dėl 640 mln. kubinių metrų dujų tiekimo iki vasario pabaigos ir jau pradėjo gauti dujas iš Rusijos, ketvirtadienį pranešė šalies pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kol kas neaišku, ar Rusijos dujų milžinė "Gazprom" atnaujins trečiadienį nutrauktą dujų tranzitą per Baltarusiją į Europą ir Kaliningradą.

REKLAMA

"Mums pranešė, kad dujų tiekimas atnaujintas. Dar pirmoje dienos pusėje mes pasirašėme sutartį su "Trans Nafta", tad dabar tiekimas atsinaujino", - teigė vienas Baltarusijos pareigūnas.

Kiek anksčiau nepriklausomo tiekėjo "Trans Nafta" vadovas Vadimas Kondračiukas "Reuters" sakė, kad su Baltarusija pasirašyta sutartis dėl 640 mln. kubinių metrų dujų, kurių turėtų užtekti "iki vasario pabaigos".

Bendrovė "Gazprom" trečiadienio vakarą visiškai nutraukė dujų tiekimą į Europą per Baltarusiją, apkaltinusi Minską be leidimo pumpuojant dujas, kai nepriklausomi tiekėjai nutraukė Rusijos dujų tiekimą į šalį.

Ketvirtadienį Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka kritikavo už tai Rusiją, pavadinęs išjungimą "terorizmo aktu", bet pripažino "moralinę atsakomybę" kaimynams, tarp jų Kaliningradui, ir sakė, kad su Maskvos sąlygomis teks sutikti.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų