REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kyšio ėmimu įtariamas Seimo narys liberalcentristas Virginijus Martišauskas nusprendė atsisakyti parlamentaro mandato. Tokį sprendimą jis motyvavo noru netrukdyti ikiteisminiam tyrimui dėl jo veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

"Atsisakau mandato, kad prokuratūra turėtų laisvas rankas ir neskleistų rinkimų propagandos", - Eltai teigė Seimo narys.

REKLAMA

Jis taip pat sustabdė narystę Liberalų ir centro sąjungoje, kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

Trečiadienį paaiškėjus, kad V. Martišauskas galėjo įsivelti į kyšininkavimo skandalą, Liberalų ir centro sąjungos vadovybė pareiškė liepsianti parlamentarui atsisakyti mandato. Tačiau vėlų vakarą į nenumatytą posėdį susirinkusi partijos Rinkimų štabo taryba šiuo klausimu nieko nenusprendė.

V. Martišauskas teigė, jog posėdžio metu su partijos kolegomis telefonu tarėsi, kaip elgtis toliau, tačiau patikino, kad sprendimą atsisakyti mandato priėmė pats.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas kitą pirmadienį ketina rinktis į neeilinį posėdį, kuriame apsispręs, ar leisti Generalinei prokuratūrai liberalcentristą patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Kaip nusprendė ketvirtadienį rytą posėdžiavusi Seimo valdyba, neeilinis posėdis šaukiamas spalio 11 dieną 16 valandą.

ELTA primena, jog generalinis prokuroras Antanas Klimavičius trečiadienį Seimo paprašė leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn liberalcentristą už "kyšio prievartavimą, priėmimą ir davimą".

Išvakarėse V. Martišauskas vienoje Vilkyčių miesto (Šilutės r.) kavinėje susitiko su Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriumi Kęstučiu Šiliausku. Šis parlamentarui norėjo įteikti 10 tūkstančių litų. Generalinės prokuratūros teigimu, liberalcentristas reikalavo dvigubai didesnio kyšio.

Vyriausioji rinkimų komisija jau patenkino Generalinės prokuratūros prašymą leisti panaikinti į Seimą kandidatuojančio V. Martišausko teisinį imunitetą.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų