REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien (05.17) ne taip jau apstu įdomesnių filmų. Gal kam tikru romantišku avantiūristu, koks ir turėtų būti vesterno "Maverikas" (TV1, 21.00 val.) herojus, pasirodys gerai žinomas Melas Gibsonas; man jis atrodo tik apsimetinėjančiu, o realybėje jau planuojančiu statyti "Kristaus kančias" teisuoliu.

REKLAMA
REKLAMA

Niekaip nepavyko išsiaiškinti, ar "TV11" kanalo rodomas (17.05 val.) "Svetimas" - iš tikrųjų italų klasiko Luchino Visconti juosta, galiu tik spėliojimais pasidalyti. Bet jeigu net pasirodytų, kad šie spėliojimai - ne be pagrindo, didelio džiaugsmo iš to vis dėlto nebūtų. Nes Visconti - senosios kultūros filosofinio prado iškėlėjas ekrane, o Gabriele D'Annunzio, pagal kurio romaną tas "Svetimas", dėl kurio čia abejoju, ir sukurtas, - niūrus dekadentas, režisieriui netinkantis į porą, ir tiek.

Dienos filmas - aišku, prancūzų aktoriaus, prodiuserio, režisieriaus Jacques'o Perrino "Migruojantys paukščiai" (kabelinės televizijos, 21.00 val.). Prieš porą metų turėjo pasaulyje mirtiną pasisekimą. Nors pavadinimo sparnuočiai, savais maršrutais apdengiantys visą Žemės rutulį, ir yra tikrieji filmo herojai, kūrinys nėra siaurai šviečiamasis, kaip kokia "Discovery Chanell" programa. Tai pats gryniausias Kinas su sava architektonika ir filosofija, užburiantis muzikos bei unikalaus vaizdo dermėmis, atnešiąs keistos, sunkiai apibūdinamos šventės dalelę į kiekvieno žiūrovo namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų