REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų pretendentas į prezidentus Česlovas Juršėnas teigia vykdysiąs ankstesnių valstybės vadovų nubrėžtą Lietuvos užsienio politiką - siekius aktyviai veikti Europos Sąjungoje bei NATO ir geros kaimynystės santykių stiprinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai laikinasis Seimo pirmininkas Č.Juršėnas pareiškė šeštadienį Vilniuje vykusioje valdančiosios Socialdemokratų partijos (LSDP) konferencijoje, kurioje jis vienbalsiai formaliai iškeltas partijos kandidatu pirmalaikiuose prezidento rinkimuose.

REKLAMA

"Pratęsiu prezidento Algirdo Brazausko vykdytą užsienio politiką ir tai, ką darė po jo buvę valstybės vadovai. Nenoriu nuvertinti savo politinių oponentų nuopelnų, kur jie veikė teisingai", - konferencijai sakė Č.Juršėnas.

Č.Juršėnas, kuriam šį mėnesį sukaks 66-eri, teigė esąs įsitikinęs, kad prezidento poste sugebės "aktyviai dirbti ir ryžtingai spręsti".

"Būsiu vienodai teisingas visiems, nepaisant ar tai "savas", ar "svetimas", kai to reikalauja Konstitucija", - sakė kandidatas.

REKLAMA
REKLAMA

Č.Juršėnas LSDP konferencijos dalyviams žadėjo "būti tarp žmonių" ir sutaikyti Lietuvos visuomenę, kuri per Prezidentūros skandalą susiskaldė į Rolando Pakso šalininkus ir priešininkus.

"Sutaikyti turi prezidentas. Aš tai galiu padaryti. Su manimi galima tartis ir susitarti", - tikino Č.Juršėnas.

LSDP pirmininkas, premjeras A.Brazauskas konferencijoje gynė partijos sprendimą kelti savo kandidatą prezidento rinkimuose.

"Tai netgi ne principo klausimas. Socialdemokratija įsitvirtino Lietuvoje, LSDP įsitvirtino Lietuvoje. Mes trejus metus esame valdžioje, atsakome už valstybę", - sakė A.Brazauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis gyrė Č.Juršėną, sakydamas, jog šis politikas "suprantamas kaip žmogus, prognozuojamas, tuščiai nešaudo, yra ne toks, kuris ambicijų turi daugiau nei amunicijos".

A.Brazauskas vylėsi, kad Č.Juršėnas sugebės atkurti po Prezidentūros skandalo sumenkusį prezidento institucijos prestižą ir moralinį autoritetą, panaikinti tautos susipriešinimą.

LSDP konferencija taip pat patvirtino partijos kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą.Jame pirmuoju numeriu įrašytas užsienio reikalų viceministras Justas Paleckis. Seimo Užsienio reikalų komitetui vadovaujantis Gediminas Kirkilas yra antrasis sąraše, trečiuoju numeriu įrašyta Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, ketvirtuoju - žinomas televizijos žurnalistas Algimantas Čekuolis, penktuoju - Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Aloyzas Sakalas.

Nuo Lietuvos į Europos Parlamentą bus renkami 13 atstovų. Europos Parlamento ir pirmalaikiai prezidento rinkimai vyks birželio 13 dieną.BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų