• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narį Vytautą Landsbergį stebina vidaus reikalų ministro Virgilijaus Bulovo nuostata, kad dosniausiam prezidento Rolando Pakso rinkimų kampanijos rėmėjui Jurijui Borisovui gali būti išduota Lietuvos viza, jei pastarasis pageidaus ją gauti.

REKLAMA
REKLAMA

"Po to, kai Konstitucinis Teismas nustatė, jog kandidatas į prezidentus paėmė kyšį ir atsilyginimui suteikta J. Borisovo pilietybė panaikinama, vidaus reikalų ministras, regis, abejoja dėl šio aferisto, valstybei pavojingo ir nepageidaujamo asmens išsiuntimo", teigiama pirmadienį (01.05) išplatintame V. Landsbergio pareiškime "Dėl valstybės silpnybių ir imuniteto".

REKLAMA

Pareiškimo autorius, be kita ko, teigia turįs minčių, kad ministras V. Bulovas galįs būti "valdomas". "Ar būtų valdomas iš aukščiau, ar iš ministerijos kadrų skyriaus - tolesnis klausimas", rašoma pareiškime.

Pirmadienį per spaudos konferenciją Seime V. Landsbergis kritikavo Socialdemokratų partijos atstovų viešai išreikštą poziciją, kad J. Borisovo išsiuntimas galįs būti nepageidautinas dėl jo, kaip liudytojo, vaidmens prezidento apkaltoje. "Jei J. Borisovas bus paliktas Lietuvoje, jis čia gyvens ne tik tam, kad padėtų teisingumui", - pažymėjo Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat piktinosi, kad tiek R. Paksas, tiek Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovai ignoravo Seimo priimtą nutarimą, kuriuo prezidentui buvo rekomenduota nesikviesti skandalo tyrimui talkinančių minėtų struktūrų vadovų. "Ne mane vieną stebina tas klusnumas, su kuriuo buvo nesilaikoma Seimo rekomendacijos", - pareiškė V. Landsbergis. Jis teigė įžvelgiąs "dviprasmybių" šių institucijų laikysenoje ir nuogąstavo dėl jų perdėto atsargumo, kai reikia ginti valstybę nuo nusikalstamos veiklos.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų