• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Aloyzas Sakalas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl profesorės Aušrinės Marijos Pavilionienės įvardytų "sąmokslo prieš prezidentą" organizatorių.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros atstovas spaudai Vidmantas Putelis dienraščiui "Lietuvos žinios" patvirtino, kad šiuo metu atliekama daugiau kaip dešimt ikiteisminių tyrimų, susijusių su pastaruoju metu vykstančiais politiniais procesais, tarp jų - ir dėl "sąmokslo" teorijų.

REKLAMA

Pirmadienį Rokiškyje vykusiame prezidento Rolando Pakso susitikime su gyventojais Vilniaus universiteto profesorė A.M.Pavilionienė atskleidė "sąmokslo" prieš šalies vadovą organizatorius. Pasak jos, "suokalbio" iniciatoriai yra Vilniaus meras, Liberalų ir centro sąjungos vadovas Artūras Zuokas, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus bei jo buvęs patarėjas Raimundas Mieželis, smegenys - Valstybės saugumo departamente dirbantis Linas Petronis, o vykdytojai - Seimo nariai Aloyzas Sakalas bei Alvydas Sadeckas. "Suokalbio stogu" A.M.Pavilionienė pavadino Konstitucinį Teismą .

REKLAMA
REKLAMA

A.M.Pavilionienė dienraščiui taip pat teigė minėjusi ir daugiau pavardžių, tarp jų - Seimo pirmininko Artūro Paulausko bei premjero Algirdo Brazausko.

'Tai lakios fantazijos vaisius", - dienraščiui teigė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas A.Sakalas, vadovavęs laikinajai Seimo komisijai, tyrusiai galimas grėsmes nacionaliniam saugumui. Ši komisija konstatavo, kad "Prezidentas buvo ir tebėra pažeidžiamas".

A.Sakalo teigimu, pareiškimų apie "sąmokslą" per Prezidentūros skandalą būta ne kartą, apie tai viešai pareiškė ir R.Pakso patarėjai Vitalė Vinickienė bei Gintaras Šurkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas A.Sadeckas dienraščiui teigė įžiūrįs svarbų momentą - taktinį žingsnį, siekiant spręsti būsimos prezidento apkaltos Seime tęsinį.

"Tai yra apskaičiuota ir padaryta, mano supratimu, ne netyčia, ne ekspromtu, o siekiant ieškoti sprendimų dėl apkaltos", - sakė A.Sadeckas.

Parlamentaras priminė prezidento pažadus įvardyti "sąmokslo" autorius.

"Dabar lyg netyčia kartu su prezidentu įvardyta A.M.Pavilionienė. Atsitiktinumų būti aiškiai negali", - įsitikinęs A.Sadeckas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų