REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas pavasarį tikriausiai nevyks į Strasbūrą sakyti kalbos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA), teigia šaltiniai. Diplomatinių šaltinių teigimu, Europos Taryba leido Vilniui suprasti, kad, gresiant apkaltai Seime, R. Paksui nebūtų tinkamiausias laikas tokioms kalboms. Prezidentūros pareigūnai BNS patvirtino, kad kalba ETPA posėdyje buvo R. Pakso planuose balandžio mėnesiui, bet atsisakė komentuoti šia tema.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo delegacijai ETPA vadovaujantis parlamentaras Jonas Čekuolis BNS pirmadienį patvirtino, kad dar ankstyvą 2003-ųjų rudenį rašė raštą Europos Tarybos vadovybei, kuriame informavo apie Lietuvos prezidento norą balandžio mėnesio ETPA sesijoje sakyti kalbą.

REKLAMA

"Kol kas darbotvarkė nėra suplanuota, jokio atsakymo nesame gavę. Beje, prašymas buvo parašytas dar prieš prasidedant visiems įvykiams Lietuvoje", - teigė J. Čekuolis.

Kalbas ETPA sesijose yra sakę ankstesni prezidentai Algirdas Brazauskas ir Valdas Adamkus, taip pat Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Anot J. Čekuolio, ETPA sesijose kalbas sakyti pageidauja nemažai valstybių vadovų.

R. Paksui dėl Prezidentūros skandalo teko atsisakyti planuoto vizito į Vašingtoną, Vilnių dėl tos pat priežasties nutarė aplenkti į Baltijos šalis vyksiantis Italijos prezidentas. Politikai tai įvertino kaip Lietuvos diplomatinės izoliacijos požymius.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų