REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas turi vilties, kad Lietuva spės iki 2007-ųjų pradžios pasirengti prisijungimui prie Šengeno sutarties.

REKLAMA
REKLAMA

Po susitikimo su prezidentu Rolandu Paksu pirmadienį V.Bulovas žurnalistams sakė, kad valstybės sienos apsaugos klausimai buvo pagrindinė pokalbio su prezidentu tema.

REKLAMA

Ministro teigimu, prisijungti prie Šengeno erdvės 2007-siais "dar yra realu", tačiau V.Bulovas prisipažino nuogąstaująs, ar iki to laiko Lietuva spės "užkaišyti visas spragas".

Lietuva siekia 2007 metais prisijungti prie Šengeno sutarties, garantuojančios laisvą asmenų ir krovinių judėjimą tarp jos dalyvių be pasienio kontrolės.

Ministro teigimu, šių metų viduryje Europos Sąjunga skirs pasienio infrastruktūros įrengimui reikalingų lėšų, tačiau jis nuogąstavo, kad Lietuva nespės minėtosios infrastruktūros įrengti.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos valstybės sienos ruožai - 650 km su Baltarusija ir 220 km - su Rusijos Kaliningrado sritimi - šiemet gegužės 1-ąją, Lietuvai tapus ES nare, taps išorinėmis ES sienomis. Bus panaikintas muitinės režimas pasienyje su Latvija ir Lenkija, tuomet bus suaktyvinta kova su kontrabandos gabentojais per Lietuvos sieną su Rusija ir Baltarusija.

Ministras taip pat tikisi, kad tyrimas dėl Valstybės sienos apsaugos vado generolo Algimanto Songailos veiklos bus užbaigtas iki sausio 21 dienos. VSAT vadas šiuo metu gydosi ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas ministras teigė negalintis pasakyti, kokios bus tyrimo išvados.

Generalinis inspektorius Julius Jasaitis iki sausio 21 dienos V.Bulovui turi pateikti tyrimo išvadas dėl VSAT vado A.Songailos ir Lazdijų rinktinės vado Albino Žymančiaus galimo piktnaudžiavimo tarnyba, be eilės per valstybės sieną praleidžiant kai kuriuos žmones.

Pareigūnams gali būti skirtas papeikimas, pažeminimas pareigose arba atleidimas iš darbo.

Įrodžius, jog buvo padaryti nusikaltimai, ministro teigimu, VSAT vadas gali netekti ne tik pareigų, bet ir generolo antpečių.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų