• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionai "Lietuvos ryto" krepšininkai namie 103:56 sutriuškino Splito "Croatia osiguranje" (Kroatija) ekipą. Tai buvo šeštoji vilniečių pergalė septintosiose ULEB taurės turnyro rungtynėse, po kurios "Lietuvos rytas" tapo šešių komandų F grupės lyderiu.

REKLAMA
REKLAMA

"Prieš rungtynes turėjom problemų - Roberto Javtoko ir Dickey Simpkinso traumos. Reikėjo remtis jaunais žaidėjais. Pasisekė, jog varžovas ilgai keliavo ir greičiausiai ne taip kaip derėtų buvo pasiruošęs rungtynėms",- po pergalės spaudos konferencijoje kalbėjo vilniečių komandos treneris Jonas Kazlauskas.

REKLAMA

Pasak trenerio, mačo pradžioje prireikė laiko žaidimui suderinti, kadangi iš pradžių buvo galvota, jog rungtynės dėl vėlavusių varžovų prasidės vos ne valanda vėliau. Tačiau pasirodė, jo mačo pradžia vėlavo tik 15 minučių.

"Pradžia buvo nelabai graži. Pakliuvom į situaciją, į kurią šeimininkams nederėtų pakliūti",- samprotavo J.Kazlauskas. Jo vertinimu, mačo pradžioje vilniečiams trūko sklandumo žaidime, kadangi buvo sujauktas normalus komandos ritmas bei apšilimas prieš mačą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Splito išvykusi ankstyvą pirmadienio rytą, "Croatia osiguranje" į Vilnių atvyko tik antradienio pavakarę, iki rungtynių pradžios likus mažiau nei valandai.

Po trumpo ir intensyvaus svečių apšilimo, mačo pradžioje aikštelės šeimininkams teko vytis varžovus - 1:2, 5:8, 9:10. Tačiau nuo 7-os minutės vilniečiai išsiveržė į priekį (12:10), o kėlinio pabaigoje susikrovė 8 taškų persvarą (23:15).

Po dviejų kėlinių "Lietuvos ryto" pranašumas išaugo iki 15 taškų (46:31). Trečiame kėlinyje svečių žaidimas sugriuvo (9:28), o vilniečiai po šio kėlinio jau pirmavo beviltiškai - 74:40.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Varžovas žaidė profesionaliai. Visas 40 minučių demonstravo greitą komandinį žaidimą. Negaliu teisintis sunkia kelione į Vilnių. Negalima leisti varžovui laimėti 50 taškų skirtumu. Reikia gerbti save",- spaudos konferencijoje kalbėjo Splito ekipos vyriausiasis treneris slovėnas Jure Zdovcas.

Jis pripažino, jog trečiame kėlinyje "Lietuvos ryto" greitas puolimas "užmušęs" jo auklėtinius.

"Turėjome problemų ir puolime. Ką gavau - tą turiu. Nesitikėjau gėlių, sutikęs treniruoti komandą",- kalbėjo J.Zdovcas, kuris per šį sezoną tapo jau trečiuoju Splito krepšinio klubo vyriausiuoju treneriu.

REKLAMA

Spaudos konferencijoje dalyvavęs svečių ekipos žaidėjas Hrvoje Peričius buvo lakoniškas: "Neturiu ką pasakyti. Varžovas buvo akivaizdžiai pajėgesnis".

Pastarasis krepšininkas kartu su Damiru Rančičiumi Splito ekipai pelnė po 8 taškus, o sėkmingiausiai svečių gretose žaidė Curtis McCantsas - 19 taškų, 4 atkovoti ir 2 perimti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai.

Nugalėtojų gretose sėkmingiausiai žaidė Saulius Kuzminskas. Jis pelnė 18 taškų ir po krepšiais sugriebė 11 kamuolių. Andriaus Šležo sąskaitoje - 15 taškų, 6 atkovoti ir 1 perimtas kamuolys.

Aštuntąsias ULEB taurės turnyro F grupės rungtynes LKL vicečempionas sausio 13 dieną namie žais su Braitono "Bears" (Anglija) krepšininkais.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų