REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje pasipriešino uostamiesčio politikų ketinimams išparduoti dalį autobusų stoties patalpų.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai gruodį Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pritarė siūlymui parduoti dalį bendrovės "Klaipėdos autobusų parkas" patalpų, konkrečiai - esą nebereikalingas autobusų stoties patalpas. Tačiau Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje šį sprendimą antradienį paskelbė vetuojanti kaip neteisėtą ir prieštaraujantį įstatymams.

REKLAMA

Anot Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje Kristinos Vintilaitės, Tarybos sprendimas dėl UAB "Klaipėdos autobusų parkas" priklausančių patalpų pardavimo pirmiausiai prieštarauja Transporto pagrindų įstatymo nuostatoms. Atstovės teigimu, nuosavybės teisė į viešosios transporto infrastruktūros objektus - autobusų stotis negali būti perleista kitiems fiziniams ar juridiniams asmenims.

K. Vintilaitė miesto merui ir Tarybai siūlo šį savo sprendimą panaikinti. Tačiau Savivaldybė su tokia nuostata nesutinka. Klaipėdos miesto vicemeras Vidmantas Plečkaitis teigė, jog neketinama parduoti pačios autobusų stoties, o tik pagrindinei veiklai nereikalingas patalpas. Jis pažymėjo, kad jei reikės savo poziciją Savivaldybė pasirengusi ginti teisme. Vicemeras sakė esąs įsitikinęs, kad, siūlydama sustabdyti autobusų stoties antro aukšto patalpų pardavimą, Vyriausybės atstovė greičiausiai suklydo, o Savivaldybė imasi teisėtų veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Dalį lėšų, gautų pardavus beveik 800 kvadratinių metrų autobusų stoties pastato, ketinta panaudoti jo rekonstrukcijai, nes miestą reprezentuojantis statinys neva yra morališkai pasenęs, jam būtinas remontas.

Miesto Taryba Vyriausybės atstovės teikimą turėtų svarstyti posėdyje. Artimiausias numatomas ketvirtadienį.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų