REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėsaugininkų pernai kovo mėnesį įrašytas Rolando Pakso ir Jurijaus Borisovo pokalbis telefonu gali liudyti apie prezidento įsipareigojimus savo rinkimų kampanijos dosniausiam finansiniam rėmėjui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pirmadienio vakarą pranešė Lietuvos televizijos informacinė laida "Panorama", prezidentas R.Paksas pernai kovo 4-ąją skambino savo rėmėjui Jurijui Borisovui ir kvietė jį kitą dieną susitikti. Pokalbyje R.Paksas žada Borisovui spręsti klausimus ir tikisi, jog viskas bus gerai.

REKLAMA

Anot pranešimo, prezidentas taip pat paragino rėmėją atmesti visas negatyvias mintis, tikino jog niekas nepasikeitė.

LTV nepateikė nei pokalbio įrašo, nei jo stenogramos, nei kitų pokalbio autentiškumą patvirtinančių duomenų.

R.Pakso rinkimų kampanijai per savo bendrovę "Avia Baltika" 1,2 mln. litų paaukojęs J.Borisovas televizijai sakė negalįs prisiminti pernai kovo 5-ąją įvykusio susitikimo su R.Paksu, ir atsisakė komentuoti išvakarėse esą įvykusį pokalbį telefonu su prezidentu.

REKLAMA
REKLAMA

"O jūs turite teisę komentuoti ir cituoti šitą pokalbį, nebijote, jog atsidursite ant to paties suolo su nusikaltėliais, kurie paviešino šitą pokalbį? Nebijote? O aš bijau, nenoriu būti nusikaltimo bendrininku ir komentuoti neteisėtai išslaptintą pokalbį. Atleiskite", - žurnalistei sakė J.Borisovas.

Minėtojo pokalbio neprisiminė ir prezidentas R.Paksas.

"Ką jūs turit omeny? Jūs juokaujat tikriausiai? Iš kur aš žinau, ką aš kalbėjau prieš pusę metų su kažkuo?", - retoriškai telefonu klausė R.Paksas.

LTV pranešimu, pareigūnų teigimu, J.Borisovo pokalbių pasiklausymas sankcionuotas praėjusių metų vasarį, siekiant gauti papildomos informacijos apie šio asmens vykdomą nusikalstamą veiklą, jos mechanizmą bei kitus nusikalstamoje veikloje dalyvaujančius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J.Borisovo atžvilgiu Generalinė prokuratūra dabar atlieka du ikiteisminius tyrimus - dėl grasinimų prezidentui ir prekybos sraigtasparnių detalėmis su terorizmą remiančiu Sudanu.

VSD turi pokalbių telefonu įrašus, kuriuose J.Borisovas buvusiam R.Pakso verslo partneriui Algirdui Drakšui kalba apie kažkokius R.Pakso nevykdomus įsipareigojimus ir grasina "atsiimti pinigus". Viename pokalbių J.Borisovas grasina paversti R.Paksą "politiniu lavonu".

Pernai balandį prezidentas R.Paksas išimties tvarka suteikė J.Borisovui Lietuvos pilietybę, kurios J.Borisovas buvo netekęs, kai 2002-siais gavo Rusijos pilietybę.

REKLAMA

Konstitucinis Teismas pilietybės suteikimą įvertino kaip atlygį už paramą rinkimų kampanijai. Pilietybės suteikimas J.Borisovui yra vienas iš argumentų surengti Seime apkaltą prezidentui.

Konstituciniam Teismui pripažinus R.Pakso dekretą neteisėtu, J.Borisovas Lietuvos pilietybės neteko ir turi būti išsiųstas iš Lietuvos. Verslininkas teismui apskundė sprendimą jį išsiųsti.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų