REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaltinama melagingų parodymų davimu, prieš teismą ketvirtadienį stojo 21 metų Indrė Daktarienė. Ji yra Kauno miesto tarybos nario Enriko Daktaro žmona. Pastarasis yra Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu tituluojamo Henriko Daktaro sūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Į teismo posėdį liudyti byloje buvo atvykusi visa Daktarų šeima - H.Daktaras, jo žmona Ramutė Daktarienė, motina Jadvyga Daktarienė, jos kaimynai, kaltinamosios tėvai.

REKLAMA

"Iki šiol ji į namus tik garbės raštus ir pagyrimus nešė. Ji negali būti nusikaltėlė", - verkė teismui liudydama kaltinamosios mama Stasė Kristinavičienė. Motina teigė, kad ir sunkiu gyvenimo momentu dukra stengiasi stropiai mokytis ir neseniai už gerus mokslo rezultatus aukštojoje mokykloje gavo 320 litų premiją.

I.Daktarienė yra įtariama davusi melagingus parodymus narkotikų kontrabandos ir suklastotų pinigų platinimo byloje. Šioje byloje jos vyras E.Daktaras yra vienas įtariamųjų, pagal pareigūnų surinktus duomenis, jis yra vienas iš šių nusikaltimų organizatorių.

REKLAMA
REKLAMA

Kai E.Daktaras buvo pirmą kartą teismo nutartimi suimtas ir uždarytas į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą Vilnių, bylos duomenimis, I.Daktarienė, kuri tuo metu buvo E.Daktaro sužadėtinė, su juo bendravo mobiliojo ryšio telefonu.

Sulaikytiesiems ir kalinamiesiems draudžiama turėti mobiliojo ryšio telefonus.Pareigūnams pas suimtą E.Daktarą kameroje radus mobiliojo ryšio telefoną, pareigūnai pagal išklotines nustatė, kad pora bendravo telefonu. Buvo užfiksuoti 4 pokalbiai mobiliojo ryšio telefonu.

Tuo tarpu per apklausą I.Daktarienė teigė, kad su savo sužadėtiniu nebendravo. Pareigūnai, gavę mobiliojo ryšio telefonų išklotines, nustatė, kad moteris sakė netiesą.Teismo posėdyje ketvirtadienį ji savo kaltės nepripažino ir sakė, kad su savo būsimuoju vyru bendravo tik laiškais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marčiai antrino ir H.Daktaras. Pats nemažai liko kalėjime praleidęs vyras teismą tikino, esą kalėjime neįmanoma gauti telefono ir juo skambinti į laisvę.

Prokuratūros teigimu, I.Daktarienė jokių parodymų savo byloje nedavė ir atsisakė duoti savo balso pavyzdžius.

Liud0ytojais pakviestų Daktarų šeimos atstovų teisėjas klausinėjo apie poros bendro gyvenimo pradžią, jų įgytą turtą, iš kur jaunuoliai gaudavo lėšų pragyvenimui.

Apklaustųjų teigimu, pora drauge J.Daktarienės mediniame name apsigyveno 2002-ųjų pavasarį. Abi šeimos tam pernelyg neprieštaravo, bet pripažino, kad yra "senų pažiūrų" ir nelabai pritaria bendram gyvenimui neįregistravus santuokos.

REKLAMA

I.Daktarienės melagingų parodymų davimo epizodas yra išskirtas iš pagrindinės bylos, kurioje įtariamasis yra jos vyras. Abi bylos yra tarpusavyje susijusios, tačiau bus nagrinėjamos skirtinguose teismuose. Epizodą dėl melagingų parodymų davimo Vilniaus apygardos prokuratūra vasarą nusprendė išskirti į atskirą bylą ir perduoti nagrinėti Vilniaus 1-ajam apylinkės teismui. E.Daktaro byla yra perduota Kauno apygardos teismui.

Byloje I.Daktarienė yra vienintelė įtariamoji. Ji yra pasirašiusi pasižadėjimą neišvykti.Už melagingų parodymų davimą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.Į teisiamųjų suolą greitai sės ir I.Daktarienės vyras E.Daktaras.

REKLAMA

Kauno apygardos teismui nagrinėti yra perduota narkotikų kontrabandos ir suklastotų pinigų platinimo bylą.

E.Daktarui yra pareikšti įtarimai dėl šių nusikaltimų organizavimo, o Lietuvos teisės universiteto studentas Mindaugas Česonis bei oficialiai niekur nedirbantis Nerijus Šarovas įvardijami kaip nusikaltimų vykdytojai.

M.Česonis buvo atvežtas liudyti į teismo posėdį iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo. Jis buvo oficialiai priregistruotas J.Daktarienės namo viename butų, kurį nuomojosi. Suimtasis pripažino, kad ten jis iš tikrųjų negyveno, o registracija jam buvo reikalinga tik balotiruojantis į Kauno miesto tarybą. Pagal įstatymus, į tarybos narius gali pretenduoti tik vietos gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno tarybos narys E.Daktaras ir keli kiti bylos įtariamieji buvo sulaikyti balandžio 9 dieną. Vėliau pareigūnai sulaikė ir daugiau įtariamųjų.

Operacija buvo atlikta Lietuvos teisėsaugininkams bendradarbiaujant su JAV specialiųjų tarnybų agentais.

Teismo posėdyje liudytojais buvo apklausti ir Valstybės saugumo departamento pareigūnai, kurie darė kratą Daktarų namuose netrukus po to, kai buvo sulaikyti įtariamieji. Kratos metu narkotikų daugiau rasta nebuvo.

Bylos duomenimis, įtariamieji į JAV greituoju paštu siuntė "Ecstasy" tabletes bei tūkstančius padirbtų JAV dolerių. Narkotikai ir pinigai buvo slepiami maisto produktuose ir kituose daiktuose.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų