REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančioji Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) pareikalavo, kad Vidaus reikalų ministerijos Migracijos departamentas kuo greičiau išsiųstų iš šalies Lietuvos pilietybės netekusį verslininką Jurijų Borisovą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigiama penktadienį išplatintame NS informacinio centro pareiškime, Valstybės saugumo departamentui (VSD) pateikus medžiagą dėl J.Borisovo paskelbimo nepageidaujamu asmeniu Lietuvoje, "Migracijos departamentas privalo pagal įstatymą nedelsiant imtis atitinkamų veiksmų, o ne kvestionuoti VSD pateiktą medžiagą".

REKLAMA

Anot socialliberalų, "kai kurie valstybės pareigūnai, užuot vykdę teisės aktų reikalavimus, ima samprotauti apie J.Borisovo galimybę "de facto" būti Lietuvoje ir iš to išplaukiančią "teisę" gauti Lietuvos vizą ar nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje".

"Socialliberalai mano, jog vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas turi užtikrinti, kad VRM Migracijos departamentas besąlygiškai vykdytų Lietuvos įstatymus, o ne advokatautų J.Borisovui", - teigia socialliberalai.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras ketvirtadienį susitikime su opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos Seime nariais pareiškė, kad Migracijos departamentas sprendimą dėl pilietybės netekusio prezidento Rolando Pakso finansinio rėmėjo J.Borisovo buvimo Lietuvoje priims penktadienį arba po savaitgalio.

J.Borisovas yra paprašęs leidimo nuolat gyventi Lietuvoje, tačiau VSD pasiūlė įtraukti J.Borisovą į šalyje nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Konstitucinis Teismas praėjusią savaitę konstatavo, jog prezidento dekretas išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę J.Borisovui, kuris yra Rusijos pilietis, prieštarauja Konstitucijai ir Pilietybės įstatymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J.Borisovas anksčiau turėjo Lietuvos pilietybę, tačiau ją prarado įgijęs Rusijos pilietybę.

Prezidento rinkimus laimėjęs R.Paksas praėjusį balandį suteikė jam Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

R.Pakso rinkimų kampanijai J.Borisovo vadovaujama sraigtasparnių remonto bendrovė "Avia Baltika" paaukojo 1,2 mln. litų.

Konstitucinis Teismas pilietybės suteikimą įvertino kaip atlygį už paramą rinkimų kampanijai.

Pilietybės suteikimas J.Borisovui yra vienas iš argumentų surengti Seime apkaltą prezidentui.

J.Borisovo atžvilgiu Generalinė prokuratūra dabar atlieka du ikiteisminius tyrimus - dėl grasinimų prezidentui ir prekybos sraigtasparnių detalėmis su terorizmą remiančiu Sudanu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų