REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupės “69 danguje” narė Ingrida Martinkėnaitė praėjusį pirmadienį patyrė šoką. Paskambinę banko darbuotojai pranešė, kad užsienyje ištuštinta jos kredito kortelė. Ilgapirščių pėdsakai veda į Karibus.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio rytas Ingridos gyvenime nežadėjo jokių sukrėtimų. “Sukiojausi po namus su chalatu, diena atrodė įprasta. Ir staiga sulaukiau skambučio iš banko, - “Vakaro žinioms” pasakojo I.Martinkėnaitė. - Manęs paklausė, ar pastaruoju metu naudojausi savo kredito kortele Pietų Afrikos Respublikoje. Na, ne - buvau Lietuvoje. Tada ir sužinojau, kad mano kortele atsiskaityta už įvairius pirkinius, kurių suma siekė 9 tūkstančius litų.”

REKLAMA

Pirma mintis, atėjusi Ingridai į galvą, kad tai - kokios nors radijo laidos pokštas. Tačiau kalbėdama moteris suvokė situacijos rimtumą. Pašnekovas pakvietė ją nedelsiant užsukti į banką.

I.Martinkėnaitė pirmiausia čiupo rankinę, - kredito kortelė buvo savo vietoje. Tada ji ėmėsi internetinės bankininkystės patikros. Tai, ką pamatė, atėmė žadą: iš tiesų, PAR buvo triskart atsiskaityta jos kortele.

“Ten kažkokia arabų kalba surašyta, tai nedaug ką supratau, bet vieną sykį mano kortele pirkta, rodos, juvelyrinių dirbinių už 4,5 tūkstančio, paskui dar du kartus atsiskaityta po du su trupučiu tūkstančio, - atsiduso Ingrida. - Kortelėje buvo likę daugiau nei 1000 litų kredito, bet tie pinigai nebeišleisti. Nežinau, arba vagys jau bijojo rizikuoti, arba bankai nebeleido paimti daugiau.”

REKLAMA
REKLAMA

Nuvykusi į savo banko skyrių, ji parašė oficialų raštą ir ėmė aiškintis, kaip tai galėjo nutikti. “Aš kredito kortele naudojuosi retai - tik ką nors pirkdama internete. Bet prieš pusantro mėnesio su vyru ir draugais atostogavau Karibuose, - pasakojo Ingrida.

- Plaukiojome kruiziniu laivu, savaitę gyvenome Dominikoje. O ten visur atsiskaitinėjau kortele.

Juk vilkėdama vien maudymosi kostiumėlį, piniginės nesinešiosi. Kortele mokėjau restoranuose, pirkau suvenyrus. Bet kur sukčiai galėjo nuskaityti mano duomenis.”

Banko darbuotojai irgi linkę laikytis įtarimų, kad lietuvės kortelę sukčiai nukopijavo būtent Karibuose. “Ten juk atvažiuoja žiopliai iš viso pasaulio, nemažai turčių. Taigi Karibai - tikras klondaikas apgavikams”, - sumojo I.Martinkėnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiol ji kelionėse kliausis tik grynųjų pinigų operacijomis. “Tikrai. Aš jau tiek pasimokiau... Atsiskaitant kortele kyla visokių nesusipratimų - tai keliskart nuskaičiuoja sumą, tai dar kas.

Turi rinkti visus čekius, labai sudėtinga.

O jei keliaudama atsiskaitai grynaisiais - tai žinai tiksliai, kiek išleidai”, - sakė Ingrida.

Ilgapirščių auka šiemet ji tapo jau trečią kartą. Pirma buvo apvogtas I.Martinkėnaitės automobilis, vėliau Didžiojoje Britanijoje čigonė nušvilpė jos rankinę, o dabar štai prisidėjo Karibų jūros piratai.

Jurga KLIMAITĖ-RIEBLING

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų