• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekiavimo matematikos brandos egzamino užduotimis atvejų neužfiksuota.

Kaip Eltai teigė Nacionalinio egzaminų centro (NEC) atstovas ryšiams su visuomene Arūnas Malinovskis, prieš egzaminą buvo aktyviai stebima viešoji erdvė, bet jokių pasiūlymų pirkti egzamino užduotis neužfiksuota.

REKLAMA
REKLAMA

"Kaip ir prieš kiekvieną didesnį egzaminą, taip ir šiąnakt (naktį į trečiadienį - ELTA), policija budėjo, stebėjo internetinę erdvę. Neturime jokių signalų apie užduočių pardavinėjimus", - sakė A. Malinovskis.

REKLAMA

Anot NEC atstovo, šie metai yra išskirtiniai, egzaminų užduotys yra prilygintos valstybės paslapčiai, taigi už prekiavimą jomis ir jų pirkimą gresia baudžiamoji atsakomybė.

"Tiek perkantiems, tiek parduodantiems egzamino užduotis gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Ši bausmė galioja ir bandantiems parduoti arba įsigyti netikras užduotis. Sukčiai, bandantys pardavinėti užduotis, paprastai labai gerai žino įstatymus, tad ypatingo statuso suteikimas egzaminams ir gresianti bausmė juos atbaido nuo nelegalios veiklos", - teigė A. Malinovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Populiariausias matematikos brandos egzaminas yra laikomas trečiadienį. Jo užduotis bando įveikti beveik 35 tūkst. kandidatų, tai yra dviem tūkstančiais daugiau nei pernai.

Abiturientai jau laikė lietuvių kalbos, informacinių technologijų, vokiečių kalbos brandos egzaminus. Šią savaitę, be matematikos, dar bus laikomas rusų kalbos brandos egzaminas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų