REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdiečių buriuotojų organizuojamoje regatoje Baltijos jūroje "Gero vėjo" ko jau ko, o vėjo tikrai netrūko. Dalyvavo 13 jachtų. Startavusios šeštadienį apie 11 val. iki Palangos ir atgal į Klaipėdos jachtklubą Smiltynėje jos nuplaukė per kelias valandas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, šlapumos irgi netrūko, mat bangos kėlė buriuotojų kovinę dvasią. Beje, šiemet, nepaisant krizės, dalyvavo tik viena jachta mažiau nei pernai. Galima pajuokauti, kad varžybos buvo tarptautinės, nes viena jachta, kurios nespėta perregistruoti, plaukė su Švedijos vėliava.

REKLAMA

Pirmą vietą šioje regatoje iškovojo jachta "Baraka" (kapitonas Rimantas Stropus). Jai atiteko gražusis pereinamasis prizas - varinės burės, ant kurių rašomi visi šios regatos laimėtojai. Beje, 2007-aisiais ta pati jachta taip pat buvo laimėjusi varžybas. Be prizo, laimėtojui dar įteikiama ir mažytė prizo kopija, kuri lieka prisiminimui, medaliai.

Antroji vieta atiteko jachtai "Marius BMW". Pasak lenktynėms teisėjavusio Lietuvos buriuotojų sąjungos generalinio sekretoriaus Lino Tamkvaičio, jei ne pokštas su spinakeriu, ši jachta, galima daiktas, būtų laimėjusį pirmą vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Trečioje vietoje atsidūrė jachta "Samsas". Tryliktoje liko jachta "Festina", dvyliktoje - "Tik 79", vienuoliktoje - "Eglė".

Beje, jachta "Baraka" įsteigė prizą jachtai, pasiekusiai per regatą didžiausią momentinį greitį. Jis atiteko jachtai "Litas", kurios momentinis greitis - 15,1 jūrmylės per valandą. Ji užėmė 9 vietą.

Nepaisant šalto ir vėjuoto oro vakarop, tradicijos mesti nugalėtojus į vandenį laikytasi ir šį kartą. Laimei, į baseiną nebuvo sumesti visi įgulos nariai, tarp kurių buvo ir mergina, o tik vienas atstovas.

Po apdovanojimų prasidėjo tradicinis buriuotojų vakaras, kurio kodinis pavadinimas -"Mokomės navigacijos".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų