REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų gegužės 29 d., penktadienį, 21 val. naujoje galerijoje „terra recognita“, įsikūrusioje „Gerovės“ fabriko patalpose (Vilniuje, Zarasų g. 5) vyks menininko Sauliaus Vaitiekūno akmens ir metalo mažosios plastikos parodos „...nes laikas yra arti.“ (Apr 1,3), atidarymas.

REKLAMA
REKLAMA

Menininko studijos erdvėje duris atveria galerija prie šį pavasarį įsteigto meninės kūrybos palikimo išsaugojimo ir plėtros Fondo „terra recognita“. Fondas sumanytas kaip nepelno siekianti institucija, alternatyva jau veikiančioms, panašia veikla Lietuvoje užsiimančioms organizacijoms ir ketina kurti materialinę, informacinę, organizacinę, finansinę bazę kultūrinės, ir kūrybinės veiklos populiarinimui, meninės kūrybos palikimo išsaugojimo, naujų muziejininkystės formų paieškai bei tobulinimui, talentingų menininkų rėmimui.

REKLAMA

Dar šiais metais ketinama atidaryti vaikų ir suaugusiųjų meno mokyklą, gamybinius kultūrinių bei kūrybinių industrijų padalinius, rengiama mažiausiai saugių visuomenės grupių integracijos į bendruomenę (per kūrybines veiklas) programa.

Prie Fondo „terra recognita“ įsteigta ir to paties pavadinimo šiuolaikinio meno Kolekcija, kurios dalis, lankytojams pristatoma Galerijos patalpose, kartu su naujai atidaroma akmens ir metalo mažosios plastikos paroda. Tai ir praėjusiais metais Sauliaus Vaitiekūno sukurta instaliacija „Requiem orkestrui“, ir darbai iš ciklo „Ars politica - ars magica“ (2008), „Moskovskoje vremia“ (2008), „Zeit/k/not“ (2007), „Truba“ (2007), „Žinia“ (2005), „Puta“ (2000) ir kt.

Nuolat atnaujinama paroda“... nes laikas yra arti.“( Apr 1,3 ) ir Kolekcijos dalis, bus  eksponuojamos Galerijoje iki šių metų pabaigos. Aplankyti parodą galima savaitgaliais, iš anksto užsiregistravus telefonu arba internetu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų