• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį brandos egzaminų sesija prasidėjo sklandžiai, ne incidentų, teigė Nacionalinio egzaminų centro (NEC) atstovas ryšiams su visuomene Arūnas Malinovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, negauta pranešimų, kad prieš pirmadienio egzaminą būtų paviešintos užduotys ar užfiksuota kokių nors kitų pažeidimų.

REKLAMA

„Tai vadinamieji mažieji egzaminai, mokykliniai, prieš tokius egzaminus incidentų praktiškai nebūna“, - BNS teigė A.Malinovskis.

Pirmadienį dalis abiturientų laikė gimtųjų kalbų - baltarusių, lenkų, rusų, vokiečių - egzaminą.

Jo teigimu, didesnė pažeidimų tikimybė būna prieš valstybinius egzaminus, todėl trečiadienį planuojamam vienam iš pagrindinių - lietuvių kalbos - egzaminų ruošiamasi rimtai: prevencinių priemonių interneto erdvei stebėti imasi policija, pareigūnai įspėti reaguoti į kitaip gautus pranešimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Egzaminų centras savo ruožtu turi kuo skubiau ir kuo efektyviau pristatyti egzaminų užduotis į savivaldybes, iš kur jos egzamino rytą platinamos į mokyklas“, - teigė NEC atstovas.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, šiais metais brandos egzaminus laikys daugiau nei 50 tūkst. kandidatų, tai 2000 daugiau nei pernai.

Brandos egzaminų sesija baigsis birželio 11-ąją. Papildoma sesija prasidės birželio 12-ąją, baigsis - liepos 3-iąją.

Prieš kiekvieną brandos egzaminą Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai pranešė budėsią naktimis ir stebėsią interneto erdvę, bandant užkirsti kelią galimoms nusikalstamoms veikoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamento nurodymu policijos pareigūnai taip pat žada visoje šalyje stebėti jaunimo susibūrimo vietas, domėtis jaunuolių užsiimama veikla. Kol vyks egzaminai, prie mokyklų ir jaunimo susibūrimo vietose bus stiprinama viešosios tvarkos kontrolė.

Pareigūnams nurodyta susitikti su mokyklų darbuotojais ir kaupti bet kokią informaciją apie bandymus pardavinėti egzaminų užduotis, pastebėtus įtartinus asmenis ir transporto priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų