REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas pirmadienį Briuselyje, Europos Sąjungos Bendrųjų reikalų ir išorinių santykių tarybos (BRIST) posėdyje, su kolegomis aptars politinę situaciją Gruzijoje ir Moldovoje.

REKLAMA
REKLAMA

ES užsienio reikalų ministrai tarsis, kokios tolesnės pozicijos laikytis padėties Gruzijoje atžvilgiu ir kaip ES efektyviau galėtų tarpininkauti sprendžiant politinę krizę Moldovoje, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM)

REKLAMA

ES šalių URM vadovai taip pat rengsis birželio 18-19 dienomis vyksiančiam Europos Vadovų Tarybos susitikimui bei aptars pasirengimą gegužės 21-22 dienomis Chabarovske vyksiančiam ES ir Rusijos Viršūnių susitikimui.

Ministrai taip pat diskutuos Irano branduolinės programos tema - šios šalies veiksmai ir toliau kelia didelį susirūpinimą pasaulio bendruomenei.

Briuselyje taip pat vyks bendra užsienio reikalų ir gynybos ministrų sesija. Joje numatomos diskusijos dėl ES operacijos „ALTHEA“ Bosnijoje ir Hercegovinoje ateities. Atsižvelgiant į besitęsiančius piratų išpuolius prie Somalio, bus ieškoma šios problemos sprendimo būdų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Briuselyje vyks ir BRIST Vystomojo bendradarbiavimo ministrų susitikimas, kuriame Lietuvai atstovaus užsienio reikalų ministerijos sekretorius Evaldas Ignatavičius.

Šiame susitikime bus aptartos galimybės padėti krizę siekiančioms įveikti besivystančioms šalims, bendradarbiauti transatlantinio vystymosi srityje. Taip pat bus diskutuojama apie demokratinį valdymą besivystančiose šalyse.

Vystomojo bendradarbiavimo ministrų posėdyje ketinama aptarti Ekonominės partnerystės susitarimų su Afrikos, Karibų jūros ir Ramiojo vandenyno šalimis sudarymo eigą, klimato kaitos klausimus bei išklausyti Nyderlandų pasiūlymą dėl ES veiklos vystomojo bendradarbiavimo srityje Kenijoje.

E.Ignatavičiaus Briuselyje taip pat susitiks su Europos Komisijos atstovais ir aptars Rytų partnerystės iniciatyvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų