REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl sumažėjusio finansavimo besiskundžiančių teismų problemas teisingumo ministras Remigijus Šimašius siūlo spręsti pirmiausia optimizuojant teismų veiklą ir supaprastinant procesą. Atitinkami pasiūlymai antradienį buvo aptarti pasitarime, kuriame dalyvavo ir teismų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS po susitikimo sakė R.Šimašius, Teisingumo ministerijos sudaryta darbo grupė jau parengė išvadas dėl teismų veiklos optimizavimo. Jose siūlomos pataisos civiliniame procese, kurios leistų sutrumpinti teismų procesą ir supaprastinti kai kurias procedūras, pavyzdžiui, šaukimų teikimą, o dalį teismams nebūdingų funkcijų perduoti kitoms institucijoms. Tikimasi, kad dalis šių pataisų Vyriausybei ir Seimui bus pateiktos dar šį mėnesį.

REKLAMA

"Neketinu būtų teismų atstovu prašydamas didinti finansavimą, bet proceso supaprastinimas padėtų spręsti teismų problemas", - sakė R.Šimašius.

Teisingumo ministro teigimu, kai kurias problemas teismai galėtų spręsti ir patys, geriau tvarkydamiesi viduje.

"Kai kurių teismų teisėjai kartais net nesivargina su šalimis suderinti posėdžio laiko, o dėl to užsitęsia procesas. Skirtinguose teismuose situacija labai skiriasi", - sakė R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot teisingumo ministro, pasitarime taip pat prisimintas siūlymas sujungti teismų administracijas, o mažesnius teismus paversti didesnių teismų skyriais.

Šio mėnesio pradžioje Nacionalinė teismų administracija perspėjo, kad dėl sumažėjusio finansavimo paslaugų teikėjams įsiskolinę teismai esą gali likti be elektros ir pašto paslaugų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų