• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūrimasis netradicinėse erdvėse jau nieko nebestebina. Žmonės mielai renkasi buvusių gamyklų erdves, traukinių stotis, daržines - visa, iš ko gimsta puikūs loftai. Tačiau gyvenimas 19 amžiaus bažnyčioje - intriguoja.

REKLAMA
REKLAMA

Pravažiuodami seną, niekuo neišsiskiriantį bažnytinį gotikiniais langais dekoruotą pastatą , nė neįtartum, jog už storų jo sienų tūno naujasis pastato  gyvenimas ir funkcija. Tai tapo vienos šeimos gyvenamąja oaze.

REKLAMA

Interjere dominuoja šviesūs tonai, kurie suteikia monumentaliai, iš pirmo žvilgsnio niūriai ar net bauginančiai buvuliai sakralinei erdvei lengvumo ir švelnumo.

Tačiau visiškai pamiršti ir atsisakyti bažnyčios dvasios būtų kvaila, todėl šeimininkai šalia modernių baldų ir įrangos rado vietą ir senovinėms, antikvarinėms knygų lentynoms, sofoms, staliukams. Kas žino, galbūt šios laiko išsaugotos vertybės būtent ir yra kadaise čia būdavusių vienuolių palikimas...

Tačiau didžiausiu ir nuostabiausiu "palikimu" galima vadinti didžiulius vitrininius langus. Atstovaujantys gotikos laikams, šie langai nusmailintomis arkomis tampa dižiausia ir svarbiausia interjero detale, dominuojančia kienviename kambaryje.



Aušrytė Žilovaitė


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų