• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekdama padėti įmonėms, kurios dėl laikinų finansinių sunkumų negali laiku sumokėti mokesčių ir prašo juos atidėti, Finansų ministerija supaprastino mokestinės nepriemokos sumokėjimo taisykles ir suteikė daugiau galimybių minėtas mokestines nepriemokas perimti trečiosioms šalims.

REKLAMA
REKLAMA

„Valstybė siekia padėti verslui įveikti ekonomikos sunkmetį. Mūsų sprendimai, susiję su mokestinės nepriemokos sumokėjimu, sudarys palankesnes sąlygas įmonėms toliau vykdyti savo veiklą bei atsiskaityti su kreditoriais“, - Finansų ministerijos pranešime cituojamas ministras Algirdas Šemeta.

REKLAMA

Finansų ministerija nustatė, kad tuo atveju, kai įmonėms yra skolingas valdžios sektorius, tai bus laikoma įrodymu, kad įmonės atitinkama apimtimi galės ateityje atsiskaityti su biudžetu. Tokiu  atveju įmonėms, teikiančioms prašymą dėl mokesčių mokėjimo atidėjimo, nereikės papildomai įrodyti savo galimybių atsiskaityti su valstybės biudžetu.

Įmonės, prašančios mokesčių administratoriaus leidimo atidėti mokėjimo terminą, galės pateikti laisvesnės formos paaiškinimus bei prašyti šio leidimo iš anksto, pateikdamos mokesčių deklaraciją. Supaprastinus taisykles taip pat buvo panaikintas draudimas mokesčių administratoriui vienu metu dėl vieno mokesčių mokėtojo priimti arba vykdyti ne daugiau negu tris sprendimus atidėti mokestinės nepriemokos sumokėjimo terminą.

REKLAMA
REKLAMA

Suteikdama daugiau galimybių mokestines nepriemokas perimti trečiosios šalims, Finansų ministerija panaikino draudimą mokestinę nepriemoką perimti daugiau negu vienam trečiajam asmeniui bei panaikino prievolę perimti tik visą mokestinę nepriemoką.

Taip pat buvo  panaikintas vienerių metų terminas, kurio metu buvo draudžiama pakartotinai kreiptis dėl tos pačios nepriemokos perėmimo. Nuo šiol trečiojo asmens turima neįskaityta mokesčio permoka bus laikoma aplinkybe, pagrindžiančia jo galimybes atitinkama apimtimi atsiskaityti su biudžetu. Įmonė ir trečioji šalis galės kreiptis dėl mokestinės nepriemokos perėmimo iš anksto, pateikdamos mokesčio deklaraciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minėti sprendimai buvo priimti įgyvendinant Ekonomikos skatinimo planą ir atsižvelgus į Verslo aplinkos gerinimo (Saulėtekio) komisijos Valstybės įstaigų veiksmų neigiamo poveikio verslo subjektų piniginiams srautams (likvidumui) mažinti darbo grupės siūlymus.

Mokestinė nepriemoka – mokesčio mokėtojo nustatyta tvarka laiku nesumokėta mokesčio ir su juo susijusios sumos. Norėdama atidėti mokėjimą įmonė turi kreiptis į vietos mokesčių administratorių. Jeigu šis įmonei leidžia atidėti (išdėstyti) mokesčių mokėjimo terminą, tarp šalių sudaroma mokestinės paskolos sutartis, kuria nustatomas mokestinės nepriemokos mokėjimo grafikas bei kitos mokestinės nepriemokos sumokėjimo atidėjimo (išdėstymo) sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų