REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orkestro koncertas Motinos dienai

Gegužės 1 d. 18 val., Kauno valstybinėje filharmonijoje, Kauno miesto simfoninis orkestras kviečia į tradicinį koncertą, skirtą Motinos dienai.  

REKLAMA
REKLAMA

Šiltame bei šventiškame koncerte gražiausias arijas iš operų ir operečių dovanos solistai Kristina Zmailaitė (sopranas) ir Edmundas Seilius (tenoras). Orkestrui diriguos Martynas Staškus.  

REKLAMA

„Kartu su orkestru parengėme pavasaringą ir šviesią programą. Be klausytojams jau gerai pažįstamų kūrinių, pristatysime ir retai klasikinės muzikos scenoje atliekamus, sudėtingus kūrinius, vienas jų – W. A. Mozart Elektros arija iš operos “Idomenėjas” III-io veiksmo.“, teigė E. Seilius. Programoje taip pat skambės kompozitorių  Georges Bizet , Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gioacchino  Rossini, Gaetano Donizetti,  Johann Strauß, Franz Lehar kūriniai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors tai paskutinis Kauno miesto simfoninio orkestro koncertas šį sezoną, tačiau kolektyvo ir toliau bus galima klausytis miesto renginiuose, Pažaislio muzikos festivalyje.

Operos solistė Kristina Zmailaitė (sopranas) baigė bakalauro ir magistrantūros studijas Lietuvos Teatro ir Muzikos Akademijoje, prof. R. Maciūtės dainavimo klasėje. Jau studijų metais solistė įsijungė i aktyvų muzikinį gyvenimą. Po sudainuotos Adinos arijos iš G. Donizetti operos „Meiles eliksyras“ ji atliko daug kitų vaidmenų. 2002 m. K. Zmailaitė laimėjo Vokietijos valstybinę DAAD stipendiją, kuri suteikė galimybę koncertuoti ir tobulintis toliau šioje šalyje .Veliau solistė stažavosi Jungtines Amerikos Valstijose, bei Paryžiuje , pas viena  geriausiu Paryzius koncervatorijos profesorių Peggy Boulevard taip pat dalyvavo pasaulinio garso dainininkų Katia Richiarelli, Ranata Scotto ; meistriškumo kursuose. Solistė koncertuoja ne vien Lietuvoje, bet ir Švedijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Didžiojoje Britanijoje, Austrijoje, JAV.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Operos solistas Edmundas Seilius (tenoras) baigė Lietuvos Teatro ir Muzikos Akademiją.

V. Juozapaičio dainavimo klasėje taip pat magistrantūros studijas. Studijų metais sudainuotas Nemorinas iš Donizetti operos „Meiles eliksyras“ davė impulsą kitoms rolėms - Romeo iš Ch.Gounod operos „Romeo ir Džiuljeta“, Pangas iš G. Puccini operos„Turandot“, Jurgelis iš J. Dvariono operos „Dalia“, Leopoldas iš J. F. Halevy operos „Žydė“, Alfredas G. Verdi operos „La Traviata“. 2007 m.  pavasarį, Čikagos operos teatre, diriguojant žymiai dirigentei Jane Glover, atliko Eurimaco vaidmenį iš C.Monteverdi operos „Il ritorno d‘Ullysse in patria“. Po dviejų studijų metų JAV (SMU-Dallas, NEC-Boston), dainininkas 2007-2008 sezoną dirbo Reino nacionalinėje Operoje (Strasbūras). E. Seilius taip pat koncertavo Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Japonijoje( su Varšuvos Didžiuoju teatru), Austrijoje, JAV.

REKLAMA

Martynas Staškus – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro dirigentas, Vilniaus mokytojų namų kamerinio choro Salutaris įkūrėjas, vyr. dirigentas ir meno vadovas, tarptautinių  konkursų laureatas.  

Per dešimtį kūrybinės veiklos Lietuvos  nacionaliniame operos ir baleto teatre metų M.Staškus parengė ir diriguoja daugiau kaip 30 operų ir baletų.  

M.Staškus koncertavo su tokiais pasaulinio garso atlikėjais kaip I. Mukhamedovas, Y.Yebra, B. Maisuradze, E. Rubin, pianistu K. Broya, smuikininku G. Kremeriu. Dirigentas dirigavo daugeliui Lietuvos kamerinių ir simfoninių orkestrų taip pat dalyvavo tarptautiniuose muzikos festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje. Kartu su Lietuvos Operos ir baleto teatro, kitais orkestrais bei choru M.Staškus gastroliavo Olandijoje, Vokietijoje, Italijoje, Estijoje, Prancūzijoje, Danijoje, Taivanyje, Šveicarijoje, Turkijoje, Švedijoje, ir. kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų