REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinę bibliotekų savaitę knygas atgauti norinčios bibliotekos jų negrąžinantiems skaitytojams skelbia amnestiją ir nurašo delspinigius.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekos vadovai džiaugiasi lankytojų gausa. Per metus čia apsilanko maždaug 400 tūkst. skaitytojų. Pastebima, kad jų gretos didėja.

REKLAMA

„Jau šiemet nuo sausio iki balandžio mėnesio prisiregistravo 1600 naujų skaitytojų. Manome, kad pabrangus knygoms jų ir toliau bus daugiau, tik norėtume, kad būtume pajėgūs patenkinti jų poreikius“, – teigė bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Laima Pačebutienė.

Naujose patalpose įsikūrusi miesto biblioteka – ne tik knygų šventovė, turinti per milijoną įvairiausių leidinių, bet ir kultūros židinys. Čia vyksta įvairūs renginiai, veikia interneto skyriai.

REKLAMA
REKLAMA

Neretai knygų fondus atnaujinanti biblioteka abejoja, ar ateity pavyks įsigyti naujausių leidinių. Knygos ne tik brangios, bet ir mažėja joms pirkti skiriamų lėšų. Todėl stengiamasi, kad bent turimi leidiniai sugrįžtų į biblioteką. Per Nacionalinę bibliotekų savaitę rengiama akcija „Nelik skolingas bibliotekai“.

„Norime priminti skaitytojams, kurie galbūt yra pamiršę gražinti knygas ar senokai buvo užsukę į biblioteką, tiesiog užsukti ir pasinaudoti šia dovana. Nes šios savaitės metu mes neimame iš skaitytojų delspinigių “, – pasakojo L. Pačebutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Biblioteka turi apie pustrečio tūkstančio skolininkų. Per pirmąją akcijos dieną sulaukta net 70-ies,kuriems dovanota per 400 litų delspinigių.

„Tiesą sakant iš anksto žinojau,kad tokios savaitės būna ir tų savaičių metu nereikia mokėti delspinigių. Tai man buvo puiki proga apsilankyti ir apmąstyti savo blogus poelgius“, – teigė turėtas knygas bibliotekai grąžinusi skaitytoja.

Bibliotekos darbuotojai teigia skolininkų nebarantys, tik besidžiaugiantys, kad knygos sugrįžta.

„Nebaram, tik džiaugiamės, kad atneša mums reikalingas knygas, kurių reikia ir kitiems skaitytojams. Yra tokių skolininkų, kurie turi pasiėmę vienetines arba labai brangias knygas“, – teigė I. Simonaitytės bibliotekos bibliotekininkė Irena Acuvienė.

Ilgiausiai knyga negražinta apie trejus metus, šiam skolininkui jau priskaičiuota daugiau kaip du 200 litų delspinigių.


Marija Gabrienė

LTV „Panorama“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų