• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Poryt Prahoje vyksiančiame Nacionalinių Lisabonos strategijos koordinatorių susitikime Lietuva pateiks savo poziciją dėl tolesnio Lisabonos strategijos įgyvendinimo po 2010 metų, kai bus įvertinti joje iškelti tikslai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos pozicijai šiandien buvo pritarta Vyriausybės pasitarime, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA

Lietuva mano, kad įgyvendinant Lisabonos strategiją po 2010 metų didelis dėmesys ir toliau turėtų būti skiriamas pagrindiniams šiame dokumente iškeltiems tikslams – ekonomikos augimui ir darbo vietų kūrimui.

Europos Vadovų Taryba taip pat yra nustačiusi keturias prioritetines sritis, kurios išliks svarbios ir po 2010 metų – žinios ir inovacijos, verslo potencialo realizavimas, investicijos į žmones ir darbo rinkos modernizavimas bei energetika ir klimato kaita. Lietuva taip pat siūlo numatyti šioms sritims realiai įgyvendinamus kiekybinius rezultatus bei tarpinius tikslus.

Lisabonos strategija buvo pradėta įgyvendinti 2000 metais, kai Lisabonoje susirinkusi Europos Vadovų Taryba iškėlė strateginį ES tikslą – per 10 metų (iki 2010 m.) paversti Europos Sąjungos ekonomiką dinamiškiausia ir konkurencingiausia žiniomis grįsta ekonomika pasaulyje. Šio tikslo planuojama siekti ir po 2010 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų