REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius susitiko su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) delegacija, vadovaujama banko prezidento Thomas Mirow (Tomo Mirou), praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

ERPB prezidentas informavo, kad dėl finansinės ir ekonominės krizės bankas pakeitė savo planus ir šiemet bei kitąmet Baltijos šalyse ketina investuoti iki 500 mln. eurų.

REKLAMA

Lietuvoje bankas investicijas skirs visų pirma į bankų sektorių, energetikos projektus ir į savivaldybių infrastruktūros projektus. T. Mirow pakartojo banko ekspertų jau anksčiau išsakytą paramą Lietuvos Vyriausybės veiksmams reaguojant į ekonomikos nuosmukį ir patvirtino, kad Baltijos šalys neturi jokių realių alternatyvų biudžeto išlaidų mažinimui ir judėjimui link euro kriterijų atitikimo.

Premjeras A. Kubilius pasveikino banko investicinius planus, pažymėjo, kad ERPB pasirinktos investavimo kryptys yra ir Lietuvos prioritetas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius patikino ERPB prezidentą, kad jo vadovaujama Vyriausybė aiškiai suvokia, kokių veiksmų dera imtis šiuo sudėtingu metu ir nekeis savo ryžto išlaikyti minimalų biudžeto deficitą.

„Tvarkydamiesi su krizės padariniais, atlikdami būtinas reformas savaime pasieksime narystę euro zonoje, kuri nėra tikslas savaime, o tik dar vienas instrumentas Lietuvos ekonomikai stiprinti“, - sakė Premjeras A. Kubilius.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų