REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva yra pasirengusi padėti Gruzijai pasinaudoti Europos Sąjungos (ES) Rytų partnerystės iniciatyvos privalumais ir siekti laisvos prekybos su ES bei palengvinto vizų režimo, sako Užsienio reikalų ministerijos (URM) sekretorius Evaldas Ignatavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Diplomatas trečiadienį ir ketvirtadienį Gruzijoje susitiko su šios šalies užsienio reikalų ministerijos vadovybe, parlamento Užsienio reikalų ir Regioninės plėtros komitetų vadovais ir kitais aukštais pareigūnais, taip pat su Gruzijos opozicijos lyderiais.

REKLAMA

Anot URM pranešimo, susitikimuose aptartos priemonės, padėsiančios Gruzijai spartinti euroatlantinę integraciją, dvišalio bendradarbiavimo, energetinio saugumo, regioninės ir tarptautinės politikos klausimai. E.Ignatavičius paragino Gruziją aktyviai naudotis naująja ES Rytų partnerystės iniciatyva ir tęsti reformas šalyje.

„Esame pasirengę padėti pasinaudoti Rytų partnerystės iniciatyvos privalumais, siekiant laisvos prekybos su ES ir palengvinto vizų režimo tarp Gruzijos ir ES“, - pranešime spaudai cituojamas E. Ignatavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimų metu taip pat sutarta bendrai rengti projektus ES Rytų partnerystei energetikos, savivaldos reformos ir kitose srityse.

Į ES Rytų partnerystės iniciatyvą be Gruzijos įtrauktos dar penkios posovietinės valstybės - Baltarusija, Azerbaidžanas, Armėnija, Moldova ir Ukraina. Projektu siekiama paskatinti reformas šiose šalyse ir atverti galimybes glaudesniam bendradarbiavimui su ES. Iniciatyvos įgyvendinimui iki 2013 metų žadama skirti 600 milijonus eurų.

Ministerijos sekretorius E.Ignatavičius Gruzijos valdžios ir opozicijos atstovus taip pat paragino visas šiuo metu iškylančias problemas spręsti politinio dialogo keliu. Šios temos aptartos ir susitikime su ES specialiuoju atstovu Pietų Kaukazui Peteriu Semneby (Piteriu Semnebiu) ir kitais ES atstovais Gruzijoje.

Su Lietuvos verslo atstovais, dirbančiais Gruzijoje, aptartos tiesioginių ekonominių ryšių stiprinimo galimybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų