REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinėse Valstijose gimė sveika mergaitė, dirbtinio apvaisinimo būdu pradėta panaudojus prieš 22 metus užšaldytą jos tėvo spermą, pranešė „The Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Jos tėvas, kuriam paauglystėje buvo diagnozuota leukemija, gydytojų patartas atidavė savo sėklos pavyzdį saugoti spermos banke. Šešiolikmetis Chrisas Biblisas tada buvo perspėtas, kad po radioterapijos taps nevaisingas.

REKLAMA

Dabar, būdamas 38-erių, jis susilaukė sveikos dukters Stellos, praneša dienraštis. Mergaitė buvo pradėta apvaisinus jo žmonos kiaušinėlį atšildyta sperma ir jį vėl įsodinus į gimdą.

Pasak JAV dirbtinio apvaisinimo specialistų, 22 metai, praėję nuo spermos užšaldymo iki sėkmingos apvaisinimo procedūros, yra naujas šios srities rekordas. Jis patvirtina, kokią didelę pažangą per du praėjusius dešimtmečius padarė medicina, ir įrodo, kad skystame azote užšaldyta sperma gali dešimtmečius išlikti gyvybinga, rašo „Times“.

Pasak dienraščio, kai 1986 m. buvo paimtas Stellos tėvo spermos pavyzdys, jos „pradėjimo“ technologinė procedūra – intracitoplazminė spermatozoido injekcija į kiaušialąstę (ICSI) – dar neegzistavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų