REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Parex“ bankas pasirašė sutartį, kurios pagrindu jungiasi prie „Nordea“, „Danske“ ir „Ūkio banko“ bendro grynųjų pinigų bankomatų tinklo, kurį valdys ir prižiūrės elektroninių paslaugų bendrovė „First Data Lietuva“. „Parex“ bankas dabar esantį trijų bankų apie 140 bankomatų tinklą papildys 63 bankomatais. Visi „Parex“ banko bankomatai prie jau veikiančio „Nordea Bank Lietuva“, „Danske banko“ ir „Ūkio banko“ bendro tinklo bankomatų palaipsniui bus prijungti per šių metų vasarą. Tuomet bendrą keturių bankų grynųjų pinigų bankomatų tinklą sudarys daugiau nei 210 bankomatų. Šis sprendimas leis keturiems bankams sumažinti bankomatų valdymo kaštus, o bankų klientams užtikrins geresnę aptarnavimo kokybę ne tik didžiuosiuose, bet ir mažesniuose Lietuvos miestuose.

REKLAMA
REKLAMA

 „Parex“ banko prisijungimą prie bendro bankomatų tinklo vertiname labai teigiamai. Tai vienas iš geriausių pavyzdžių, kaip ekonominės krizės metu bendrus technologinius sprendimus diegdamos bendrovės gali sumažinti kaštus ir suteikti papildomą vertę savo klientams“, – banko pranešime cituojamas Algimantas Draugelis, bendrovės „First Data Lietuva“ Verslo plėtros direktorius Baltijos šalyse. Pasak jo, bankomatų tinklo apjungimo schema bankams paprastai leidžia sutaupyti bent trečdalį bankomatų eksploatacijos išlaidų.

REKLAMA

Pasak pranešimo, bendras tinklas keturiems bankams – „Nordea Bank Lietuva“, „Danske bankui“, „Ūkio bankui“ ir „Parex“ bankui – bus parankus ir tuo, kad jis leis šalyje dar geriau išdėstyti grynųjų pinigų bankomatus, tuo geriau patenkinant ir klientų poreikius.

„Nordea Bank Lietuva“ ir „Danske banko“ bankomatus į bendrą tinklą „First Data Lietuva“ sujungė jau 2006 metais, „Ūkio bankas“ prie šio tinklo prisijungė šių metų sausio mėnesį. Bendri bankomatai vizualiai bus ženklinami vienodai – keturių bankų logotipais bei raudonomis ir mėlynomis juostomis. Iki 2010 metų pabaigos bankomatų tinklą planuojama praplėsti iki 230 bankomatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų