REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Europos ūkis išgyvena krizę, o aukščiausi ES šalių vadovai laužo galvas, kaip ją įveikti, Europos Parlamento (EP) nariai diržų veržtis neskuba.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios kadencijos EP nariams bus leidžiama skraidyti ir verslo klase. Iki šiol tokia privilegija ES parlamentarai galėjo naudotis tik keliaudami už ES ribų. Bendrijos viduje jie privalo skristi ekonomine klase, už kelionės išlaidas jiems mokama nustatyta suma, kuri neretai viršija ir bilieto kainą, rašo "Kauno diena".

REKLAMA

Iš 47 puslapių naujojo ES parlamentaro elgesio kodekso Vokietijos mokesčių mokėtojų sąjungos prezidentui Karlui Heinzui Dakei (Karlui Heincui Dakei) labiausiai nerimą kelia sakinys, kuriame kalbama, kad nuo šiol bus padengiamos išlaidos ir keliaujant verslo klase.

"Taip elgtis esant finansų ir ekonominei krizei įžūlu", - Vokietijos laikraščiui "Die Welt" sakė K.H.Dake, kurio manymu, EP nariai galėtų demonstruoti daugiau kuklumo.

REKLAMA
REKLAMA

Jam pritaria ir vienas iš 14 EP vicepirmininkų, žaliųjų politikas iš Prancūzijos Gerardas Onesta (Žeraras Onesta), kurio pastangos pakeisti EP statutą kol kas buvo bevaisės.

"Šia reforma siekiame, kad kelionės išlaidų apskaičiavimo tvarka būtų kuo skaidresnė. Dabar svarbu ir tai, kad parlamentarams bus išmokama tik tiek, kiek jie išleido skrydžiui", - naujosios tvarkos pranašumus įžvelgia įtakingas konservatorius iš Vokietijos Ingas Friedrichas (Ingas Frydrichas).

Dar viena naujovė - naujos kadencijos EP nariai galės per tarnybines keliones gautus vadinamuosius mylių taškus panaudoti ir privačioms kelionėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadenciją baigiantis europarlamentaras Šarūnas Birutis teigė, kad EP nariai turėtų atsisakyti skrydžių verslo klase ES viduje.

"Atstumai Europoje nedideli. Aišku, kai skrydžiai tolimi, gal ir reikia daugiau komforto, ypač jei iš ryto vyksta susitikimai. Tačiau kitais atvejais aš prieš skrydžius verslo klase", - tvirtino Š. Birutis.

Kitas europarlamentaras Eugenijus Gentvilas paaiškino, kad žalią šviesą keliauti verslo klase būsimiems europarlamentarams uždegė šios kadencijos EP nariai.

"Priėmėme sprendimą, kad europarlamentarams bus kompensuojama už skrydžius pagal faktą. Vadinasi, logiškai europarlamentarai galės naudotis verslo klase ir nėra dokumentų, kurie galėtų tai uždrausti. Ar taupyti nuosmukį išgyvenančios ES mokesčių mokėtojų pinigus, nuspręs patys būsimieji EP nariai, pasirinkę, kokia klase keliauti", - dėstė E.Gentvilas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų