REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalai Kęstutis Glaveckas bei Gediminas Navaitis siūlo mažinti išlaidas parlamentinei veiklai, kompensacijas už telefoninius pokalbius, Seimo nario padėjėjų-sekretorių darbo užmokesčio fondą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatančias Seimo statuto pataisas parlamentarai įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.

REKLAMA

Šiuo metu parlamentaro išlaidoms, susijusioms su darbu Seime, skiriamą 1,7 VMDU (vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio) dydžio sumą, siekiančią 3,9 tūkst. litų, siūloma mažinti iki 1,3 VMDU (apie 3 tūkst. litų).

Taip pat siūloma nuo 0,4 VMDU iki 0,2 VMDU dydžio sumažinti kompensacijų dydį už naudojimąsi tarnybiniais telefonais Seimo vadovams, t.y. nustatyti tokį patį kaip ir Seimo komitetų, komisijų, pakomitečių vadovams, apie 460 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nario padėjėjų-sekretorių darbo užmokesčio fondą vienam mėnesiui siūloma mažinti nuo 5 iki 4 VMDU (nuo 11,6 iki 9,2 tūkst. litų).

Aiškinamajame rašte parlamentarai pateikia duomenis, jog anksčiau parlamentarai išsiversdavo ir su mažesniu padėjėju skaičiumi - iki 2006 metų sausio vidurio Seimo narys turėjo po vieną padėjėjo-sekretoriaus etatą, nuo 2006 metų sausio 16 dienos iki tų pačių metų liepos 31 dienos - po du, o nuo 2006 metų rugpjūčio - po tris padėjėjo-sekretoriaus etatus.

Parlamentarai pateikia duomenims, kad priėmus pataisas per aštuonis šių metų mėnesius (siūloma nustatyti Seimo statuto įsigaliojimo datą 2009 metų gegužės 1 diena) bus sutaupoma apie 2 mln. litų, iš jų: dėl išlaidų už naudojimąsi tarnybiniais telefonais sumažinimo - 110 tūkst., dėl išlaidų, susijusių su parlamentine veikla, sumažinimo - 1 mln. litų, dėl Seimo narių padėjėjų-sekretorių darbo užmokesčio fondo sumažinimo (įvertinus Valstybės tarnybos įstatymo nuostatas dėl valstybės tarnautojų socialinių ir kitų garantijų) - apie 850 tūkst. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų