REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau kurį laiką vykdomos derybos su euroskeptikų partija „Libertas“ Arūno Valinsko vadovaujamai Tautos prisikėlimo partijai (TPP) sekasi sunkiai. Pasak TPP sąrašo lyderio Sauliaus Stomos, kol kas dėl nieko nėra susitarta.

REKLAMA
REKLAMA

S. Stoma portalui „Balsas.lt“ penktadienį sakė, jog pokalbiai tebevyksta, kalbamasi rimtai, bet sprendimai esą nepriimti. Jis kategoriškai paneigė neoficialią informaciją apie neva suderintą pirmąjį bendrą penketuką. Jį, pasak „Balsas.lt“ šaltinių turėjo sudaryti S. Stoma, advokatų kontoros „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ vadovaujanti partnerė Eugenija Sutkienė, buvęs prezidento Valdo Adamkaus patarėjas Lauras Bielinis, „žalgiriečių“ politinio judėjimo aktyvistas, skandalais ir korupcijos bylomis pagarsėjęs „Fronto“ partijos narys Audrius Butkevičius ir už žmogaus teises kovojančio, kairuoliško instituto atstovas Henrikas Mickevičius. 

REKLAMA

Pasak S. Stomos, su „Libertas“ kol kas nesutariama ir dėl kai kurių programinių teiginių. Plačiau sutarimus ir nesutarimus politikas komentuoti atsisakė.

Audrius Butkevičius portalui neneigė, kad derėjosi su Lietuvoje savo kandidatus į EP ketinančios kelti paneuropinės partijos „Libertas“ lyderiu Declanu Ganley, kuris Vilniuje lankėsi jau du kartus. „Balsas.lt“ duomenimis, pokalbiai vyko ir Airijoje. A. Butkevičius neigė tik patį susitarimo faktą. „Neturiu jokio noro būti ketvirtu,“ – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Su H. Mickevičiumi penktadienį portalui „Balsas.lt“ susisiekti nepavyko.Vėliau, atskiru elektroniniu laišku, H. Mickevičius šias žinias kategoriškai paneigė ir pabrėžė labai vertinąs savo vadovaujamo instituto neutralumą.

Prezidento patarėjas Lauras Bielinis plačiau savo numatomų politinių taip pat nekomentuoja ir nelinkęs atskleisti jų pavardžių. Tiesa, jis pripažįsta, jog net ir dirbdamas griežto euroentuziasto Valdo Adamkaus komandoje, buvo nusiteikęs priešingai. Tame politologas neįžvelgia jokių problemų.

Europos parlamento rinkimuose, kurie įvyks birželio 7 dieną, ketina dalyvauti 17 partijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų