REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors prezidento patarėjas Lauras Bielinis teigia apie savo sprendimą kandidatuoti į Europos parlamentą (EP) paneuropinės partijos "Libertas" sąraše informavęs Valdą Adamkų, tačiau šalies vadovo atstovė spaudai Rita Grumadaitė tikina, jog šis L.Bielinio sprendimas prezidentui buvo netikėtas.

REKLAMA
REKLAMA

"Šis sprendimas prezidentui buvo netikėtas. L.Bielinio galimybės toliau dirbti prezidento patarėju paaiškės artimiausiu metu", - BNS antradienį sakė R.Grumadaitė.

REKLAMA

Paneuropinė partija "Libertas" ir Tautos prisikėlimo partija (TPP) ketina bendradarbiauti per rinkimus į Europos Parlamentą (EP).

Tai pranešta antradienį surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo "Libertas" vadovas Declanas Ganley (Deklanas Ganlėjus), TPP frakcijos narys Saulius Stoma, prezidento patarėjas Lauras Bielinis, teisininkė Eugenija Sutkienė.

Pastarieji du pranešė ketinantys po šios partijos skėčiu kandidatuoti į EP.

L.Bielinis spaudos konferencijoje aiškino, kad savo ketinimus jis suderinsiąs su dabartinėmis šalies vadovo patarėjo pareigomis ir iki prezidento Valdo Adamkaus kadencijos pabaigos ketina likti jo patarėju vidaus politikos klausimais. Jis teigė agitacijos laikotarpiui ketinantis pasiimti atostogas.

REKLAMA
REKLAMA

"Visų pirma, jeigu kalbėsime apie mano darbą, tai aš ten dirbu klausimu, kuris sietinas su vidaus politika, o ne su Europos Sąjunga. Natūralu, kad viskas susieta (...) Prezidentas prašė, kad aš neišeičiau visai, iš karto šitą pasakau, taigi aš turėsiu pasiimti atostogų savo sąskaita ar panašiai. Iki tol man teks kažkaip gudriai derinti, kad neperžengčiau raudonos linijos, darbą Prezidentūroje ir vienaip ar kitaip dalyvavimą šitoje politinėje organizacijoje. Visas mano džiaugsmas ir lengvumas tame, kad aš vis dėlto užsiimu vidaus politika", - spaudos konferencijoje dėstė L.Bielinis, tikinęs, kad su prezidentu apie savo dalyvavimą EP rinkimuose yra ne kartą kalbėjęs.

"Keliskart kalbėjau, išties ir dar šiandien vėl pasakiau, kad einu į spaudos konferenciją, nes tai yra darbo laikas. Taip kad aš atsiklausiau darbdavio ir mano darbdavys, prezidentas, pasakė labai paprastą frazę - politikoje yra įvairios kryptys ir įvairios pozicijos, ten, kur būsi tu, ko gero, bus ramiau", - šalies vadovo žodžius pateikė L.Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų