REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interesų konflikto nevengusią Klaipėdos viešosios bibliotekos vadovę Bronislavą Lauciuvienę išgelbėjo senatis.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinis teismas vakar patenkino Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės B.Lauciuvienės skundą ir panaikino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą, pagal jį B.Lauciuvienė buvo pripažinta patekusi į viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

REKLAMA

Pati B.Lauciuvienė apie šį teismo sprendimą sužinojo tik iš žiniasklaidos, jo nekomentavo, tik pasisiūlė būti pasveikinta. „Mane tenkina tokia nutartis“, - sakė Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Ignaco Lauciaus žmona.

Pasak VTEK atstovės Evelinos Matulaitienės, vakar komisija teismo nutarties dar nebuvo gavusi. „Teismas padaryto pažeidimo neginčijo, tik akcentavo, esą VTEK neturėjo teisės vertinti B.Lauciuvienės elgesio, nes tai įvyko per seniai, - kalbėjo ji. - Pirmadienį gausime nutartį, ją išnagrinėsime ir tada spręsime, ar ją skųsti aukštesnės instancijos teismui.“

REKLAMA
REKLAMA

2008 metų gruodžio 11 dieną VTEK nustatė, kad valstybės tarnautoja B.Lauciuvienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, nes nevykdė jame nustatytos prievolės vengti interesų konflikto.

2003 metais B.Lauciuvienė, kaip Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė, pasirašė sutartį su UAB „Pelėda“, kurios akcininkė yra ji pati, dėl bibliotekai priklausiusio ūkinio pastato nugriovimo. B.Lauciuvienė turėjo nuo šio sandorio nusišalinti.

Tyrimą VTEK pradėjo, kai „Lietuvos žiniose“ pasirodė informacija apie tai, kaip „Pelėda“ sugebėjo įsigyti šalia bibliotekos, Klaipėdos senamiestyje, esantį savivaldybei priklausantį sklypą ir pastatyti jame viešbutį. Įstatymais numatoma, kad šioje uostamiesčio dalyje sklypai negali būti parduodami - tik nuomojami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą su ieškiniu, kuriame reikalaujama pripažinti negaliojančiu šio žemės sklypo pirkimo ir pardavimo sandorį bei siekiama įpareigoti UAB „Pelėda“ nugriauti pastatą kaip neteisėtai pastatytą. Nors įstatymu draudžiama privatizuoti sklypus senamiestyje, tuometė Klaipėdos apskrities viršininkė Virginija Lukošienė leido parduoti šį sklypą UAB „Pelėda“ už 78 tūkst. litų, išsimokant per 10 metų.

Šiemet kovo pradžioje teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir uždraudė sklypą bei jame stovinčius svečių namus perleisti tretiesiems asmenimis.

Mindaugas MILINIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų