REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Kaišiadoryse vyko konferencija „Vilniaus ir Kauno dvimiestis: jo reikšmė Lietuvai“. Joje aptartas Vilniaus ir Kauno dvimiesčio strateginio plano įgyvendinimas, transporto infrastruktūros, turizmo plėtra, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

„Dvimiesčio projektas – tai ne tik nauda šiems miestams, bet galimybė įtakoti visos Lietuvos plėtrą ir ekonomiką. Praėjo beveik septyneri metai, kai Lietuvos Respublikos Seimas patvirtino Lietuvos Respublikos Teritorijų bendrąjį planą ir dvimiesčio idėja įgijo oficialų pagrindą“, – sakė Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

REKLAMA

Konferencijoje analizuotų Vilniaus ir Kauno dvimiesčio idėjų ir vizijų, išsakytų minčių pagrindu Vilniaus mero Viliaus Navicko ir Kauno mero Andriaus Kupčinsko pasirašytoje deklaracijoje skelbiama, kad Vilnius ir Kaunas atnaujins veiklos gaires, formuos europinės reikšmės urbanistinį centrą, konkrečiais darbais ir projektais įgyvendins dviejų Lietuvos ekonominių, kultūrinių ir dvasinių centrų bendrus siekius.

Deklaracijoje skelbiama atsakomybė už dvimiesčio idėjos įgyvendinimo tęstinumą, už miestų bendradarbiavimą, grindžiamą partneryste, novatoriškumu, kultūrinio potencialo plėtojimu, išskirtinių požymių ir vertybių puoselėjimu, tarptautiniu reklamavimu, savivaldos stiprinimu, atvirumu. Pasak Vilniaus ir Kauno miestų merų, šie principai stiprins miestus kasdieniuose darbuose ir padės įgyvendinti reikšmingus projektus, o miestų sėkmingos plėtros rezultatai bus pavyzdžiu visiems Lietuvos regionams.

Konferencijoje dalyvavo Vilniaus miesto savivaldybės vadovai, miesto Tarybos nariai, Kauno, Trakų, Širvintų, Kaišiadorių, Elektrėnų valdžios atstovai, Seimo nariai, Aplinkos, Susisiekimo ministerijų, AB „Lietuvos geležinkeliai“ vadovai, Savivaldybės miesto plėtros departamento, turizmo, kultūros skyrių atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų